Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

2F: Marvilde overklast koploper Someren maar vergeet te scoren!

 

Na een onderbreking voor de tweede bekerronde (2-3 overwinning bij Best Vooruit) speelde Marvilde vandaag de uitwedstrijd bij koploper Someren. Someren heeft al voor de laatste wedstrijd van de eerste periode deze eerste prijs van het seizoen binnen. Marvilde moest vandaag vooral zorgen dat de achterstand op de koploper niet groter dan de huidige 5 punten zou worden. Achteraf zal de teleurstelling groot zijn dat het de achterstand niet teruggebracht heeft tot twee punten. Gezien de kansen was een uitslag van 0-3 of 1-4 meer op zijn plaats geweest dan de 0-0 die nu na 90 minuten op het scorebord stond.

 

De eerste helft ging redelijk gelijk op, met meer spelaandeel voor de thuisclub, maar met de grootste kans voor Marvilde. In de 3e minuut trapte Jeroen Keeris de bal ver uit. Die kwam bij Max van de Gevel terecht, maar dicht bij het doel kon doelman Maarten Werts de bal tot corner tikken. In de 18e minuut kwam een voorzet vanaf links van Someren bij de tweede paal terecht. Hier kon Mike Verdonschot de bal slechts met zijn noppen aanraken en dus verdween deze mogelijkheid. De gememoreerde grote kans voor Marvilde kwam in de 27e minuut. Wouter van Vark gaf de bal diep aan de rechterkant op Max van de Gevel. Net voor de achterlijn gaf hij de bal over de grond voor en die kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht. Op 7 meter raakte hij de bal niet optimaal, waardoor deze voorlangs ging. Vier minuten voor de rust was er een corner vanaf links voor Someren. Dit werd een vangbal voor Jeroen Keeris die de bal meteen naar voren trapte. Hier ging Muti Nawabi een duel aan, maar de bal kwam bij Max van de Gevel terecht. Max schoot iets links in het strafschopgebied, maar de bal werd geblokt. In de laatste minuut mocht Muti Nawabi nog een vrije trap nemen iets links op 35 meter van de achterlijn. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar Tommy van de Wiel slecht bij de bal kon en naast kopte. De tweede helft was volledig voor Marvilde met meerdere (grote) kansen om op voorsprong te komen. Iets voor het uur werd Max van de Gevel diep gestuurd op links. Max gaf de bal centraal op Danny Das die verplaatste op zijn beurt het spel naar de rechterkant waar Ties Bazelmans mee opkwam. In het strafschopgebied schoot hij goed in, maar doelman Werts bracht redding met de voeten. Drie minuten later ging Ties Bazelmans alleen richting het doel van Someren. Voor het doel stond Muti Nawabi, maar de bal breed kwam niet bij de vrijstaande Nawabi terecht. Een kwartier voor het einde mocht Danny Das op aangeven van Sander Bertels over de as van het veld richting de doelman gaan. Hij gaf de bal breed op Max van de Gevel die alleen voor de doelman kwam, maar zijn ingeschoten bal werd ook nu weer gered door Maarten Werts. Een paar minuten later was het weer Danny Das die de bal door de lucht vanaf links op Max van de Gevel gaf. Op de rand van het strafschopgebied probeerde Max de bal over de uitgekomen doelman van Someren te liften, maar die ging net niet hoog genoeg. Marvilde bleef proberen, maar kwam niet tot scoren. Someren kwam in de tweede helft niet verder dan een kopbal in de handen van Jeroen Keeris.

 

Volgende week speelt Marvilde weer een uitwedstrijd, nu in Sevenum bij Sparta’18. Sparta verloor vandaag met 2-0 van EFC, maar krijg tot nu toe slechts weinig doelpunten tegen (6 in 8 wedstrijden). Met hetzelfde goede spel als vandaag moet een overwinning zeker mogelijk zijn.

 

Opstelling Marvilde: Jeroen Keeris, Michael Maessen, Stijn Louwers, Tommy van de Wiel, Wouter van Vark, Gijs Kiebert (72 Steven Cools), Sander Bertels, Danny Das, Ties Bazelmans (81 Tayfun Yilmaz), Max van de Gevel (86 Luc Martens), Muti Nawabi

Door: Peter Verstappen