Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

3D: Handel laat punten in Schaijk!

 

Een pittige uitwedstrijd stond op het programma. DAW Schaijk kon immers bij een overwinning aanspraak maken op de eerste periodetitel. Het was daarvoor wel afhankelijk van het resultaat van koploper Volkel.

 

Wegens personele problemen, moest Handel trainer Tom Jacobs, hier en daar improviseren, maar de vervangers weerden zich kranig.

 

 

 

Handel had weinig te vertellen de eerste helft. Het acteerde onzeker en er zat weinig lijn in het spel. De 1 – 0 in de 17de minuut was dan ook logisch. Corik Megens tekende voor de openingstreffer.

 

Tien minuten later kon keeper Tijmen Brouwer, met een katachtige reactie een doelpunt voorkomen, na een fraaie actie van aanvoerder Robbert Knipping. Het bleek uitstel van executie. Want uit de ontstane corner knikte Marc Megens de 0 – 2 in de touwen.

 

Handel was geen schim van de ploeg die vorige week zo goed partij bood aan eerste-klasser TOP. Van afstand liet Giel Bos nog een aardig schot los, maar aan Schaijkse kant kregen de gebroeders Megens beide nog een kans om de voorsprong te vergroten.

 

 

 

Naar wat tijdens de thee is besproken, valt slechts te raden, maar feit is dat Handel de tweede helft uit een heel ander vaatje tapte. Met Guus Fonken in de gelederen, waren het de blauw-hemden die de thuisploeg onder druk zetten. Mark de Waard liet in de 50ste minuut een schot los. Via de keeper leverde het een corner op. Uit die corner was Rob Manders bijna succesvol.

 

Halverwege het tweede bedrijf was het de knokkende Guus Fonken, die zichzelf in een kansrijke positie manoeuvreerde. Ten koste van weer een hoekschop, bleef keeper Van Aalst de baas. Van Aalst moest even later ook een schot van Gijs Bexkens over zijn achterlijk boksen. Uit de afgeslagen corner die daaruit volgde, vuurde Giel Bos het leer formidabel in de touwen: 2 – 1

 

De spanning werd opgevoerd. Handel had geluk dat Robyen van der Heijden zelf schrok van zijn kans voor open doel. Meteen daarop kwam de net ingevallen Koen van Berlo een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te knallen.

 

De thuisploeg wankelde. Helaas was het Handel zelf, dat de tegenstander weer in het zadel hielp. Een misverstand aan de zijlijn, leverde een cadeautje op voor Corik Megens. De 3 – 1 was voor hem een koud kunstje.

 

Hiermee was het venijn uit de sportieve pot, die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Van De Rijt.

 

De felicitaties gaan naar DAW Schaijk. Zij hebben met de overwinning op Handel tevens de eerste periode binnengesleept.

 

Onderschrift foto: Giel Bos knalt de aansluitingstreffer binnen.

 

Ontvangen door: Michel Jeurissen