Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

3D: Nieuw Woensel bestraft met 3 punten in mindering!

De drie competitieduels die Nieuw Woensel dit seizoen in de derde klasse D won moeten mogelijk worden overgespeeld. Aanvaller Rheda Bekkali deed in die wedstrijden mee en is door de aanklager amateurvoetbal niet speelgerechtigd bevonden. Het gaat om DVG - Nieuw Woensel (uitslag 1-5), Nieuw Woensel - BES (uitslag 4-2) en Nieuw Woensel - Spoordonkse Boys (uitslag 1-0). Bekkali scoorde twee keer tegen DVG en maakte de winnende tegen Spoordonkse Boys. Nieuw Woensel verloor de overige tien wedstrijden.

Het schikkingsvoorstel van de aanklager amateurvoetbal voor Nieuw Woensel wegens het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler behelsde naast het overspelen van de drie gewonnen wedstrijden een boete van 300 euro en drie punten in mindering op de ranglijst. Bekkali kreeg een schikkingsvoorstel van acht wedstrijden schorsing. Zowel de club als de speler hebben het schikkingsvoorstel niet geaccepteerd, waardoor de zaak nu zal worden behandeld door de tuchtcommissie.

De tuchtcommissie zal binnen 2 á 3 weken uitspraak doen. Hangende die uitspraak staan de drie gewonnen wedstrijden van Nieuw Woensel nog in de ranglijst verwerkt. De KNVB bracht al wel de drie punten in mindering, waardoor Nieuw Woensel nu met zes punten uit dertien duels hekkensluiter is in de derde klasse D.

Rheda Bekkali (20) kwam vorige zomer van Wodan naar Nieuw Woensel. Die overschrijving is niet goed verlopen, waardoor hij bij beide clubs ingeschreven staat. Volgens Nieuw Woensel betreft het een fout van de KNVB, terwijl de bond het Nieuw Woensel en Bekkali verwijt. Bekkali speelde dit seizoen bij Nieuw Woensel in elf competitieduels mee en is met zes doelpunten ploegtopscorer.

Via: ED