Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

40 jaar Stertoernooi (buurt-voetbaltoernooi) in Wanroij!

Voetbalclub Constantia uit Wanroij organiseert voor de 40 maal een straten voetbaltoernooi waar het hele dorp elk jaar naar uitkijkt. Al 40 jaar nemen de straten met veel plezier deel aan dit 2 daagse toernooi, en leeft iedereen naar dit mooie en sportieve weekend toe. Een toernooi waar zowel de groten als de kleintjes onder ons aan deel kunnen nemen. Na 20 jaar is het jeugd stertoernooi van de grond gekomen, wat ook weer een gouden greep bleek te zijn. Daardoor zijn hele gezinnen 2 dagen op het sportpark te vinden.  

Aan het toernooi moeten per straat ook enkele dames mee voetballen. Daarnaast moeten de dames na iedere wedstrijd ook 3 penalty’s nemen, waarmee ze extra punten kunnen verdienen voor hun straat. Door die extra punten kunnen ook straten met minder getalenteerde voetballers het toernooi winnen. Gezelligheid en saamhorigheid staat voorop en getuige het vele publiek wat er ieder jaar komt kijken ontbreekt dit er niet aan. In het weekeinde van 27 en 28 mei wordt dit jaar het stertoernooi gehouden waar weer 18 deelnemende straten gaan proberen om de mooie Ster-trofee te winnen. Een vakkundige stuk houtsnijwerk, gemaakt door artiest Dhr. G. Hermans uit Boxmeer, en 40 jaar geleden geschonken door het Wanroij’s Aktie Comité.   

Omdat het toernooi voor de 40e maal wordt georganiseerd, presenteert de commissie “ 40 jaar Stertoernooi” op vrijdag avond voorafgaande aan het toernooi een Digitale Foto-show. Daarnaast is er een extra ruimte ingericht waar nog een kleine 150 foto’s komen te hangen. Dit alles te zien in de kantine van Constantia op sportpark “De Kwik“. 

Een terugblik op vele jaren voetbalplezier en saamhorigheid. Aanvang 20.00 uur. De kantine is open vanaf 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom, om samen nog eens na te genieten van 40 jaar voetbal plezier onder het genot van een hapje en een drankje.