Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4B: Kakertse Boys – Zwart-Wit ’19 (verslag)!

Na de nederlaag van vorige week, stond er voor Zwart-Wit vandaag een traditioneel lastige uitwedstrijd op het programma. In Landgraaf moest men namelijk op bezoek bij Kakertse Boys.

Zwart-Wit begon niet goed aan de wedstrijd. Na zo’n tien minuten werd achterin slordig balverlies geleden en de bal bij de spits van Kakert ingeleverd. Deze maakte daar dankbaar gebruik van, kon alleen op doelman Rick af en zorgde voor de 1-0 voorsprong. Pas daarna werd Zwart-Wit wakker en begon men aardig te voetballen. Meer balbezit en enkele goede acties van Jan-Willem en Pieter leverde echter nog niets op. Even later werd een afvallende bal vanaf een meter of twintig door Maurice ingeschoten. Met ietwat fortuin werd de bal van richting veranderd, maar stond wel de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Daarna kreeg Zwart-Wit nog enkele mogelijkheden en was het aan de andere kant vooral oppassen voor de snelle uitbraken van de voorhoede van Kakert. Stefan bediende Philip tot twee keer toe. Een keer kwam hij met een verdediger in zijn rug net tekort om in te tikken, en de andere kopte hij in geheel vrijstaande positie prima in, maar keerde de doelman zijn inzet. Diezelfde doelman had ook een goed antwoord op een vrije trap van Niek en een inzet van Jan-Willem. Uiteindelijk was het toch Kakert dat de voorsprong uitbreidde. In een tegenaanval kon een van de voorwaartsen van dichtbij intikken en zo voor de 2-1 zorgen.

Na rust nam Zwart-Wit wederom het initiatief, maar bleef het ook nu weer oppassen voor de rappe voorhoede. Er ontstonden minder kansen dan in de eerste helft, maar zo’n twintig minuten voor tijd kon Mathy vanuit een corner in de kluts de bal onder controle krijgen en hard binnen schieten: 2-2. Daarna ging het snel en was Zwart-Wit er zelf verantwoordelijk voor dat in korte tijd de wedstrijd volledig uit handen werd gegeven. Vanuit een hoekschop werd de ingevallen spits van Kakert helemaal vrij gelaten. Daar profiteerde hij optimaal van en zorgde voor de 3-2. Daarna nam men risico en schoof Jim door. Dat pakte helaas niet helemaal goed uit en Kakert kon in de slotfase derhalve nog 2 keer scoren. Eenmaal via een snelle uitbraak en eenmaal via wederom een kopbal. Voor Zwart-Wit schoot Maurice nog op doel, maar wist de keeper de bal met een prachtige redding uit de linker kruising te tikken. Daarmee werd de einduitslag op 5-2 bepaald. Een dure nederlaag, want Zwart-Wit lijkt hiermee voorlopig de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Komende week komt RKHBS op bezoek in Eys en zal men weer vol aan de bak moeten.

Ontvangen via: Zwart Wit 19