Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4B: RKHBS verslaat Zwart-Wit ’19 in Eys met 0-2!

Na de goede overwinning van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Passart-VKC, stond afgelopen zondag de voor RKHBS altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Zwart-Wit ’19 uit Eys op het programma. Nog steeds zonder Steffan Wesche en Roel Romeijn, maar wel weer met Thymo Griesenbrock in de basis startte de elf van Mike Zwartjes op het prachtig gelegen maar heel zware veld van Zwart-Wit.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had na een overtreding van Jasper Berger de eerste kans via een vrije trap. De bal werd door de muur geschoten en doelman Toine Diederen kon de bal maar net tegen houden, net zoals het geval was voor de eerste en de tweede rebound. De aanvaller van de thuisploeg mocht zelfs een vierde keer aanleggen maar schoot nu over het doel. Na een kwartier spelen de volgende grote kans voor de ploeg van Tayeb Labyed. Gepruts aan de rechterzijde van de kant van RKHBS leidde tot een vrije doortocht voor een aanvaller van de thuisploeg, die echter ook weer Toine Diederen op zijn weg vond met een corner tot gevolg. Deze werd hoog ingebracht, en ingekopt. Nu bracht Thymo Griesenbrock aan de tweede paal redding door de bal van de lijn te halen. Na iets meer dan 20 minuten de eerste gevaarlijke aanval van de zijde van de gasten. Cyriel Palmen zette goed door op rechts, en stuurde Bram Bemelmans diep. Deze liep zijn tegenspeler eruit, en kwam vrij voor de doelman. In plaats van zelf te schieten, speelde hij de geheel vrijstaande Thymo Griesenbrock aan met het bekende balletje breed. In plaats van de bal rustig in het lege doel te plaatsen, schoot Thymo de bal hoog over. Dit was echter het signaal voor RKHBS meer aanvallend te gaan spelen. Even later onderschepte Thymo Griesenbrock de bal, en speelde Bram Bemelmans aan. Deze vond Mick Mijnes in het strafschopgebied, die de bal goed aannam en een actie inzette richting achterlijn. Waar iedereen een voorzet verwachtte, knalde Mick de bal uit een scherpe hoek hoog in het dak van het doel: 0-1. De thuisploeg werd voor rust nog een maal gevaarlijk. Een steekballetje leek onderschept te worden door doelman Toine Diederen, maar de aanvaller van Zwart Wit was eerder bij de bal en ging langs de doelman van RKHBS. Toch leidde dit niet tot de gelijkmaker aangezien de speler wild voorlangs het lege doel schoot. Beide ploegen gingen met 0-1 de rust in, aangezien ook RKHBS ondanks een fraaie aanval via Danny Stoeber en Mick Mijnes het daaropvolgende schot over het doel zag verdwijnen.

In de 2de helft ging Jasper Berger na een kwartier voor de 2de maal in de fout en moest dit ook voor de 2de maal met geel bekopen, gegeven door de wel zeer gul met kaarten strooiende scheidsrechter van dienst. RKHBS moest dus met 10 man verder en werd op eigen helft teruggedrongen door de thuisploeg, die echter niet echt gevaarlijk werd. Na ongeveer een half uur mocht Danny Stoeber een ingooi nemen aan de linkerzijde. Mick Mijnes nam de ingooi fraai aan, draaide richting doel en schoot snoeihard op de lat. De achterhoede bij RKHBS onder leiding van Tom Romeijn speelde sterk en gaf nauwelijks iets weg. Een vergelijkbare situatie met weer een inworp van Danny Stoeber leidde de 0-2 in. Mick Mijnes nam de bal weer fraai aan, kapte nu richting achterlijn en zette goed voor. De mee opgekomen Brian Amkreutz nam de bal volley en liet de doelman van de thuisploeg kansloos. Mike Zwartjes bracht Yosha Meessen nog in de ploeg voor Rens Hahnraths, en Chendo Kolker voor Mick Mijnes. Behalve een mooie kopbal van Bram Bemelmans die maar net door de keeper onder uit de hoek kon worden gehouden, en een goede aanval van de thuisploeg over links waarna de voorzet maar net over het doel werd gekopt gebeurde er niets meer in deze wedstrijd. Hierdoor haalde RKHBS een verdiende zege in deze zware wedstrijd.

Doelpunten: Mick Mijnes, Brian Amkreutz.

 

Door: John Bothmer (RKHBS)