Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4B: RKVV WIJNANDIA - RKVV VOERENDAAL 2-1: EEN DERBY VAN 1 HELFT!

Vandaag op sportpark Burg. Cortenraad de wedstrijd tussen twee ploegen die tot vandaag alles gewonnen hadden. Voerendaal had een doelsaldo van 28 voor en nul tegen en Wijnandia 14 doelpunten voor en 6 tegen. Dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig.

Maar het talrijk aanwezige publiek zag de eerste helft het tegendeel. Wijnandia zocht de aanval en Voerendaal wachtte rustig af om vervolgens te trachten met een snelle counter de aanval te zoeken. Maar dat lukte amper , alleen een keer toen men de bal diep speelde en Michel van Dinther alleen op de doelman af kon gaan en scoorde , maar het vlagsignaal van de grensrechter van Wijnandia maakte aan de vreugde van het doelpunt een einde , buitenspel. Wijnandia kreeg enkele kansjes zonder echt gevaarlijk te worden, en zo gingen beide teams rusten met de stand 0-0.

 

 

Maar de tweede helft kregen de toeschouwers te zien waar men voor gekomen was , een spannende en sensationele goede tweede helft. Men ging op zoek naar doelpunten en was Timo van Gils die de thuisploeg in de 50e minuut op een 1-0 voorsprong zette. Het eerste tegendoelpunt van Voerendaal na 6 wedstrijden was een feit. Dus moest Voerendaal er een tandje bij zetten , en de mannen van trainer Ramón Meessen deden dit ook. Via fraai combinatie voetbal werd het doel van Wijnandia gezocht en in 72e minuut was het Kjell Kleijkers die met een schuiver de gelijkmaker aantekende. Waar eerst de aanhangers van Wijnandia langs de lijn stonden te zingen waren het nu de aanhangers van Voerendaal die het zingen hadden overgenomen. Maar trainer Kevin Nowacki was niet tevreden met een gelijk spel en stuurde zijn mannen naar voren, en met succes  in de 86 minuut was het Bas Dohmen die na een fraai opgezette aanval de 2-1 scoorde. En nu waren het de supporters van Wijnandia die het zingen weer overnamen. Voerendaal begon aan het slot offensief maar wist de gelijkmaker niet te scoren en zo kreeg Voerendaal de eerste tegendoelpunten van het seizoen te verwerken en moest ook de koppositie in de 4e klasse B afstaan aan Wijnandia.

Een heel attractieve tweede helft tussen twee goed voetballende ploegen onder leiding van scheidsrechter Mulder uit Weert die de ploegen liet voetballen en een puike prestatie leverde. Alleen jammer dat het publiek maar een helft heeft kunnen genieten , maar gezongen is er wel op sportpark Burg. Cortenraad in een leuke en gezellige sfeer !

Tekst : Hein Smith.
Foto`s : Henk Snippe