Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4B: Slechte zondag voor Vaesrade!

Vaesrade 1 en 2 waren de enige teams die deze zondag in aktie kwamen voor de geel blauwe familie. Vaesrade 3 en 4 werden helaas afgelast en ook de dames kwamen niet in aktie. Vaesrade 2 in de ochtend was zwaar gehavend en moest tegen koploper RKFC Lindenheuvel / Heidebloem combinatie aantreden met een veredeld A1 elftal en verder nog hulp van het derde team. De 4-0 gaf uiteindelijk de verhoudingen goed weer. Voasje speelde italiaans en verdedigde om de schade beperkt te houden en dit werd tot de 35e minuut volgehouden, daarna viel de 1-0 en was het ijs gebroken. Meer dan dit zat er gewoonweg niet in, echter zijn dit ook niet de potten die je moet winnen en waar je je op moet richten. Zondag nieuwe ronde nieuwe kansen.

In de middag begon ons vlaggenschip slap uit op het goede veld van Kakert en dat resulteerde al heel snel in de op dat moment verdiende 1-0 door Kakert aanvaller Chmourk. Daarna was het Voasje wat de kok sloeg en kans op kans werd er getoverd. Vaesrade was optisch beter maar moest waakzaam zijn voor de counter van Kakert. En die counters waren er vaak en venijnig. Yassine Zanoodi kwam over de helft en richting zestien en dan is de "verdediger" ijzersterk en diens voorzet bereikte Marvin de Winter die feilloos de 1-1 binnen kopte vlak voor rust. Vaesrade had nog meer kansen maar aan de thee gingen de 22 acteurs met een 1-1 tussenstand. Na de thee een raar spelbeeld, Kakert leek op zeker de verdediging, maar Vaesrade ging anders spelen en daardoor kreeg Kakert ondanks hun conditionele achterstand toch ruimte en kansen, veel kansen, maar Urff (die steeds beter gaat keepen) redde keer op keer zijn ploeg. Aan de andere kant zat het ook niet mee en viel de bal niet goed voor een gele of blauwe voet. Je had als 12e man het gevoel we kunnen hier gewoon gaan winnen, maar dat gevoel was denk ik aan Kakert zijde wederzijds. Onheilspellend zei de reporter tegen Voorzitter Vusschers, let op, dadelijk valt de 2-1 nog voor Kakert en jawel hoor, ver in de 90e minuut maakte Kakert de 2-1 en vlak erna klonk het eindsignaal van scheidsrechter Keulen (die good floot). Wat een bizarre nederlaag, denken dat je kunt winnen en dan pats boem paaf om maar in de carnavalsstemming te blijven verlies je gewoon, een hele zure en nare nederlaag tegen een ploeg die je had moeten verslaan. Wat was de reden? Pech? tactiek? niet omgaan met kansen? het zware veld? Een goede keeper bij Kakert? wie weet het. Het resultaat 0 punten en dan wordt de kraker tegen koloper Wijnandia opeens een wedstrijd met een beladen tintje. Niet alleen omdat het een derby is, maar ook omdat het een wedstrijd wordt waarin Vaesrade eigenlijk resultaat moet boeken om in de subtop te blijven. Paniek? Nee....een scheurtje in de banden? Ja...

Deze week keihard trainen en op naar de Derby tegen de mannen oet Roa (Wijnandsrade). De A1 werd gestaakt op zaterdag bij een 1-5 voorsprong en de veteranen kwamen door de carnavalsactiviteiten niet in aktie.

Door: Armand Franssen