Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4B: SV Brunssum – Zwart-Wit ’19!

Na een weekje rust moest Zwart-Wit vandaag op bezoek bij nieuwkomer SV Brunssum. Een ploeg die wisselvallig presteert en net als Zwart-Wit in deze wedstrijd zou moeten proberen de onderste regionen achter zich te laten. Zwart-Wit miste enkele vaste krachten door blessures, ziekte en schorsingen, maar daar stond wel de terugkeer van de lang geblesseerde Dylan tegenover.

Op het mooie kunstgrasveld kwam Zwart-Wit binnen vijf minuten al snel op voorspr...ong. Een voorzet van Ivo vanaf de rechterkant werd niet goed door de doelman verwerkt. Hij liet de bal los en de attente Jan-Willem kon de afvallende bal in het doel werken: 0-1. Het bleek dus al snel dat er vandaag wel wat te halen viel. In de periode daarna kreeg men namelijk nog een aantal goede mogelijkheden. Pieter kopte een bal knap richting doel en waar iedereen deze al telde, wist de doelman deze keer knap redding te brengen. Diezelfde Pieter kwam na aan voorzet vanaf rechts goed voor de man, maar ook nu werd de bal maar net vanaf de lijn gered. Tenslotte was het Jim die vanuit een vrije trap een harde knal afvuurde, waar de keeper met alle moeite toch een antwoord op had. Daarna nam Brunssum wat meer initiatief en werd Zwart-Wit teruggedrongen. Meest gevaarlijk was een vrije trap die door Rick gekeerd werd. Veel gevaarlijker werd de thuisploeg niet. Vlak voor rust was daar weer een vrije trap voor Zwart-Wit. Niek plaatste de bal in de linkerbenedenhoek en zette daarmee de 0-2 voorsprong op het scorebord.

Na rust eenzelfde soort spelbeeld. Het spel golfde in eerste instantie enigszins op en neer, maar de thuisploeg kon niet echt gevaarlijk worden. Ivo had de bevrijdende 3-0 kunnen maken toen Pieter hem in vrijstaande positie bediende, maar Ivo de bal niet optimaal raakte en over het doel mikte. Even later kwam SV Brunssum met tien man te staan, toen een van hun middenvelders aan de noodrem moest treken om Jan-Willem te kunnen stoppen. Rode kaart en een vrije trap, die door Niek maar net naast werd geschoten. Uiteindelijk was het Ivo die een goede actie met een doelpunt beloonde. Hij wrong zich tussen twee spelers door, bleef aan de bal en schoot vanaf rand zestien binnen: 0-3. Pieter had zijn goede optreden kunnen belonen na eenzelfde soort actie, maar hij strandde op de doelman. Wel leverde hij de assist op de vierde treffer van de middag. Na een goede actie gaf hij een steekpass op de opkomende Niek, die met zijn buitenkant simpel het doel wist te vinden: 0-4. Brunssum zette daarna nog een keer aan en wist wel nog een eretreffer te maken. Hun spits veroverde de bal, bleef rustig en hield het overzicht en gaf zijn collega een niet te missen kans: 1-4. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was Zwart-Wit meer dan tevreden met deze broodnodige driepunter. Aankomende zondag wederom een belangrijke wedstrijd als men thuis moet aantreden tegen RKTSV.

Via: SV Zwart Wit 19