Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

4C: SENSATIE OP SUPERSUNDAY BIJ RKFDC (verslag)!

Hij heeft vele namen: Goudlokje, Portzelein, Clubheld en "the Vulture" (de aasgier). Gisteren schudde de Steenakker op haar grondvesten door zijn gelijkmaker in de blessuretijd. Na zijn bewuste stap terug naar het 2e elftal verscheen afgelopen week een krantenartikel in het LD waarin oud-trainer Eleveld nog maar eens het gemis benadrukte: "15 punten uit 5 wedstrijden, maar met Portz op het eerste zou alles net iets beter zijn." Gevleid door deze woorde...n liet Portz zich verleiden gisterenmiddag aan te sluiten bij het eerste voor dé wedstrijd om de eerste periode - tegen OVCS.

Zondagmiddag. Er valt weinig te genieten voor de supporters met een rood-wit hart. Een tegenstander die feller en scherper is, de gehele wedstrijd het initiatief heeft en aanspraak maakt op de overwinning. Toch gaat er een golf van opwinding door het Merkelbeekse publiek 20 minuten voor tijd: Portz komt binnen de lijnen met een 0-1 achterstand. Ieder balcontact een "oeh" of een "aah" van zijn fans, en in de blessuretijd bevestigt hij zijn status als clublegende: Na een messcherpe voorzet van Roel Knibbeler duikt the Vulture op bij de 2e paal en veegt de bal tegen de touwen. 1-1. De Steenakker in vuur en vlam: OVCS komt niet dichterbij op de ranglijst en RKDFC is 2 overwinningen verwijderd van de periodetitel.

Eerder die middag legde RKDFC 2 de kampioensploeg van Lindenheuvel/Heidebloem aan banden: Het won met 2-1 op karakter, dankzij een goede organisatie en een ongelofelijk portie wilskracht. Trainer Franky Moison was lyrisch na afloop: "Ik ben echt trots! Een super prestatie van het hele team: de spelers op het veld, reservespelers en grensrechter. Dit heeft wel laten zien dat het team het wint van de individuen."

Ontvangen via: RKDFC