Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

5B: Doenrade nestelt zich in de top (verslag)!

 

Een zakelijk spelend Doenrade heeft zijn positie in de top van het klassement verstevigd met een overwinning op laagvlieger SVA: 0-3.

 

Waar de uitslag en de stand op de ranglijst misschien anders doen vermoeden, kregen de bezoekers de punten zeker niet cadeau. SVA knokte voor wat het waard was en maakte het Doenrade daardoor bij vlagen lastig. De gasten lieten zich meeslepen in het stevige spel, precies waar SVA op hoopte. 

 

Het was Lars Pieters die toch een gaatje in de SVA-defensie wist te vinden. Na goed doorzetten van Yassine Mrijina kwam de bal voor zijn voeten, waarna de topscorer van Doenrade via een been van de tegenstander het net liet bollen. Niet lang daarna was ook Lorenzo Boer trefzeker voor de bezoekers; hij profiteerde van matig verdedigend werk.

 

Coach Ger Gouw was ondanks de 0-2 voorsprong niet tevreden over het vertoonde spel.  De afspraken die tijdens de bespreking waren gemaakt, werden nauwelijks uitgevoerd, waardoor het team zichzelf veroordeelde tot een moeizame wedstrijd. 

 

In de tweede helft zocht Doenrade iets vaker de voetballende oplossing, maar was het simpelweg te slordig in de eindpass en afronding om écht aan het doelsaldo te kunnen werken. Boer zorgde met zijn tweede doelpunt voor de eindstand. Keeper Michael Nieskens, die de geblesseerde Erik Thorissen verving, liet met een puike redding zien dat Doenrade over meerdere goede doelmannen beschikt.

 

In een korte reactie liet Ger Gouw weten dat hij er de hele week op gehamerd heeft dat er van onderschatting geen sprake mag zijn en dat alleen het pakken van 3 punten belangrijk zou zijn voor de stand. Had de coach een vooruitziende blik?

 

Op de andere velden vielen er immers verrassende uitslagen, waardoor Doenrade plots medekoploper is geworden. Er staan nu vier ploegen bovenaan met 13 punten. “Wij hebben een ploeg die het iedereen lastig kan maken en dat het nu even meezit, dat is alleen maar mooi. Vorig seizoen was dat wel anders”, zegt Gouw.                                                        

 

De ervaren coach ziet zijn ploeg progressie maken en stabieler worden. “Misschien zit het straks weer even tegen, dat zien we dan wel. Nu mogen we even genieten. En zondag wacht weer de volgende uitdaging.”

 

Bron: RKVV Doenrade