Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Alle ogen bij Sint-Michielsgestel gericht op de fusie

Volgend seizoen is de fusie tussen Sint-Michielsgestel en SCI een feit. Tot die tijd speelt Gestel alleen nog voor de eer.

Sint-Michielsgestel houdt na dit seizoen na negentig jaar op te bestaan. De dorpsclub fuseert met buurman SCI tot SCG, wat staat voor Sportclub Gestel. De fusie wordt volgens voorzitter Ben van de Bogaard van Gestel 'breed gedragen' door de leden van beide clubs. ,,Omdat iedereen wel inziet dat twee voetbalclubs in een betrekkelijk kleine plaats als Gestel te veel is". liet Van de Bogaard voorafgaand aan het duel met BMC weten. ,,Met de samenvoeging krijgt Gestel een voetbalclub met meer dan duizend leden. SCI en wij zijn al jaren druk bezig om die fusie zo goed mogelijk voor te bereiden. Onder het motto 'vizier op de toekomst en respect voor het verleden' hebben we er alle vertrouwen in dat de nieuwe fusieclub een succes wordt en gedragen gaat worden door het hele dorp."

Van de Bogaard verwacht ook dat de fusieplannen van Gestel en SCI maandagvanavond, of anders op 12 maart, worden goedgekeurd door de leden van beide clubs. ,,Dat worden hamerstukken", blikt hij vooruit.

Ook trainer Aschwin van Kessel van Gestel, die met zijn collega Jurgen Gerrits van SCI de scepter gaat zwaaien over de nieuwe fusieclub, is enthousiast over de samenvoeging van de twee dorps-clubs. ,,Je merkt aan alles dat beide clubs snakken naar die fusie en er iets moois van willen gaan maken. Maar eerst wil ik dit laatste seizoen van Gestel sportief gezien natuurlijk zo goed mogelijk afmaken", stelt hij.

Vertrouwen

Met drie overwinningen op rij begon Gestel met het nodige vertrouwen aan de gemeentelijke derby tegen subtopper BMC. De bezoekers waren de thuisclub voetballend weliswaar de baas, maar Gestel kreeg in de eerste helft wel de beste kansen om de score te openen, onder meer via Koen Hoek en Nick Vliegenthart.

Broodnodige routine

Na rust sloeg BMC ijskoud toe via twee treffers van Bram Verhoeven. Tijdens de wedstrijd bleek bij BMC de inbreng van verdediger Randy van Heinsbergen (30), met een verleden bij de jeugd van FC Den Bosch, Nivo Sparta en OJC Rosmalen en spelverdeler Gijs van de Voort (30) ontzettend belangrijk. De routiniers zetten de Berlicumse ploeg goed neer, coachte volop en temporiseerde waar nodig. Die ervaring werd bij het jonge Gestel node gemist. ,,Maar komend seizoen keert Sten van Vessem, na tien jaar bij Blauw Geel op hoog niveau te hebben gevoetbald, bij ons terug en dan hebben wij gelukkig ook de beschikking over de broodnodige routine in ons team", blikte Van Kessel na afloop hoopvol vooruit. ,,BMC voetbalde vandaag weliswaar beter dan wij, maar ik had het wel eens willen zien als wij op voorsprong waren gekomen."

 

,,We hebben gewoon dikverdiend gewonnen en waren voetballend een klasse beter dan Gestel", vond zijn collega Manfred van Erp van BMC. ,,We gaan voor een plek bij de eerste vier om nacompetitie te spelen", geeft hij de doelstelling voor dit jaar mee.

Via: BD