Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Anel Selimovic: De knokker uit de Balkan

 

Anel Selimovic werd geboren op 11 mei 1989 in het Bosniche Banja Luka. Banja Luka is te vergelijken met Eindhoven qua grootte. Hij leefde destijds in het plaatsje Prnjavor. Daar heeft Selimovic tot zijn derde levensjaar gewoond. Toen daar de oorlog uitbrak, vluchtte hij met zijn ouders en zus naar Nederland. Hij is dus grotendeels in Nederland opgegroeid, maar het Bosniche temparament is nog wel in het spel van de 27-jarige aanvaller te zien.

 

Eenmaal in Nederland aangekomen, ging Anel snel voetballen. Hij besloot zich te melden bij VV Netersel. Daarna mocht hij stage lopen bij Willem II in Tilburg. Selimovic hierover: 'Dit werd het helaas niet en zo meldde ik me aan bij Bladella, aangezien we in Bladel gingen wonen. Bij Bladella heb ik tot de A1 gespeeld en onder verschillende omstandigheden ben ik teruggegaan naar VV Netersel. Daar heb ik 4/5 jaar in het eerste gespeeld en in overleg ben ik wederom naar Bladella teruggekeerd. Het heeft mij altijd dwars gezeten, dat ik op een vervelende manier weg ben gegaan en wilde mij graag bewijzen bij Bladella.’

 

Selimovic, die in het dagelijks leven Floormanager Pool/Sport op CenterParcs is, heeft het goed naar zijn zin op het Smagtenbocht. 'De gemoedelijkheid bij Bladella is mooi en de sfeer binnen de club is zeer goed. Veel mensen in de Kempen vinden Bladella een arrogante club, maar zo zit de selectie zeker niet in elkaar. Het is vooral trotsheid dat je het shirt van Bladella mag aantrekken. Bladella is een van de grootste clubs uit de Kempen en heeft een mooie accommodatie. Daarbij heeft de club veel aan de vele vrijwilligers. Het leeft ook super erg in Bladel. Als je over straat loopt spreken de mensen jou toch vaak aan.’

 

Anel Selimovic weet wat hij dit jaar van zichzelf verwacht. 'Ik wil een dragende speler worden voor het blauwwitte Bladella. Ik wil constant presteren en beter presteren. De afgelopen twee jaar waren niet mijn beste jaren en dat ligt aan mezelf. Dit wil ik heel graag rechtzetten.’ Voor de club Bladella is het moeilijk in te schatten dit jaar. 'Gezien de nieuwe teams in onze competitie en de nieuwe spelers bij sommige teams zou je zeggen handhaving. Een club als Bladella moet altijd voor de prijzen spelen, dus wellicht zit er een periodetitel in'.

 

Toch staat 'de knokker van de Balkan' open voor nieuwe dingen. 'Ik heb me voorgenomen om niet te ver vooruit te kijken. Ik wil het per seizoen bekijken en zal zien wat er op mijn pad komt. Natuurlijk heb ik ambitie, maar het moet wel reëel zijn. Praten mag en luisteren doe ik zeker. Maar zoals het er nu naar uitziet zal het Bladella zijn en dan ga ik voor het eerste elftal.