Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Baardwijk ondanks verlies niet gedegradeerd naar de 3e klasse!

Baardwijk speelde de nacompetitie finale tegen de amateurs van FC Eindhoven. Zaterdag 3 juni 2017 speelde Baardwijk de uitwedstrijd op het kunstgras van de profs van FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. FC Eindhoven AV won een periode in de 3e klasse D en schakelde de 1e ronde ODC uit Boxtel uit door thuis met 3-1 en uit met 0-2 te winnen. Baardwijk had in de 1e ronde Haarsteeg uitgeschakeld.

3 juni

Om 18:00 uur was de aftrap van de wedstrijd onder toeziend oog van een 50-tal supporters van FC Eindhoven en zo’n 200 supporters van v.v. Baardwijk die op eigen gelegenheid of met de spelersbus waren meegereisd. Baardwijk speelde niet sterk, maar gaf ook maar weinig kansen weg. Toch scoorde Eindhoven uit het niets de 1-0. Voor de rust mocht Kevin Vissers een strafschop nemen, de eerste keer scoorde Kevin, maar er waren enkele Baardwijk spelers te vroeg ingelopen, overnemen. De tweede strafschop schoot Kevin de bal nog beter in het doel dan bij de eerste strafschop. 1-1.

Ruststand 1-1

Na de rust werd Baardwijk sterker, maar er werden maar weinig kansen gecreëerd. Kevin Vissers mocht wel voor de 3
e
keer deze middag een strafschop nemen, tijdens de gehele competitie had Kevin geen strafschop gemist, maar deze strafschop schoot Kevin over het doel. Omdat beide teams geen uitgespeelde kansen kregen was de eindstand 1-1. Een goede uitgangspositie voor Baardwijk om de thuiswedstrijd te beginnen.

5 juni
Deze werd gespeeld op maandag 5 juni 2017. Om 14:30 uur trapte Nick Klerx af. Baardwijk begon sterk aan de wedstrijd, maar na 10 minuten was het evenwicht terug in de wedstrijd. Er werden aan beide kanten enkele kansjes gecreëerd, maar beide teams wilde ook geen tegengoal incasseren.

Ruststand 0-0

Na de rust speelde Baardwijk op de helft van FC Eindhoven AV en probeerde door verzorgd voetbal kansen te creëren. Kansjes werden er gecreëerd maar de doelman kon niet gepasseerd worden. Tot de 90
e minuut kon Baardwijk de kansen niet benutten en eindigde de wedstrijd in 0-0. 
 

Verlenging

De verdediging van Baardwijk was vandaag niet te kloppen door de aanvallers van FC Eindhoven AV, maar toch scoorde Eindhoven in de 1
e
verlenging, door een polletje gras in het zestienmetergebied kon de bal uit een voorzet niet verwerkt worden, kwam voor de voeten van Jordi van Meurs die heel beheerst de 0-1 scoorde. Rust van de verlenging.

De tweede helft van de verlenging (15 minuten) zette Baardwijk alles op alles om een doelpunt te scoren, helaas werd er niet meer gescoord en eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor FC Eindhoven AV dat hierdoor promoveert naar de 2
e
klasse.

Toch geen degradatie!

Door het verlies is Baardwijk nog niet gedegradeerd, immers TSV Longa, TSV NOAD en RKTVV gaan per 1 juli fuseren, en omdat RKTVV 1e klasse speelt gaat de nieuwe fusieclub FC Tilburg in de 1e klasse spelen. TSV Longa, dat periodekampioen is geworden in de 3e klasse C en de 1e ronde won van Dommelen en de 2e ronde van RKVV Erp, mag niet promoveren, waardoor Baardwijk en RKVV Erp in onderling overleg mogen bepalen waar één wedstrijd op neutraal terrein gespeeld kan worden.  

De winnaar van deze wedstrijd speelt volgend seizoen 2e klasse, de verliezer degradeert naar de 3e klasse.  

Wordt vervolgd … 

Door: Michel Geers