Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Bekerwedstrijd VV Schaesberg – Laura/Hopel Combinatie, een waar voetbal feest !

Het werd een spannende en doelpunt rijke wedstrijd waar van klasse verschil niets te merken was . 

Vanaf het begin signaal dat werd gegeven door scheidsrechter Degens zochten beide teams de aanval . In de 10e minuut was het LHC dat bijna op voorsprong kwam maar een knappe redding van Schaesberg doelman Kain Bours voorkwam de 0-1. Even later kon de aanhang van VV Schaesberg juichen , het was Danny Latten die uit een voorzet de 1-0 in kopte. 28e minuut een mooie actie van Remco Dijkman in de 16 meter van LHC en  vervolgens werd hij onreglementair onderuit gehaald . Penaltie, en het was aanvoerder Alan Benders die de bal subtiel in het doel schoot  2 -0. 

Maar LHC gaf niet op en nam op een gegeven moment het initiatief. Met gevolg foutjes in de achterhoede van Schaesberg. In de 31e minuut was het LHC van zo`n fout gebruik kon maken maar oog in oog met de doelman van Schaesberg lukte het niet op te scoren. Toch wist LHC de achterstand terug te brengen tot een doelpunt. In de 38e minuut was het Levi ten Brink die na een fraai opgezette aanval wist te scoren 2 -1 . En tot de rust bleef het spannend met kanden voor beide partijen. Ruststand  2 – 1. 

Na de rust was het weer LHC dat de aanval zocht en in de 57e minuut was het weer de doelman van Schaesberg Kain Bours die een doelpunt met een fantastische wijze wist te voorkomen. In de 62e minuut Schaesberg krijgt een vrije trap die razend snel werd uitgevoerd waardoor Danny Latten oog in oog kwam te staan met doelman Rob Kerris van LHC , en zulke kansen moet je Danny Latten niet geven , 3-1. Paar minuten later in de  64 minuut was het Remco Dijkman die uit een vloeiende aanval de stand op 4-1 bracht. De meesten dachten dat de wedstrijd gespeeld was , maar daar dacht LHC anders over . Men zette een tandje er bij en de aanval werd fanatiek gezocht. En zo ontstond er een pracht wedstrijd , LHC kreeg de nodige kansen maar wist niet te scoren . En Schaesberg bleef via de counters gevaarlijk. Het harde werken van de spelers van LHC werd in de 68e minuut beloond toen Leroy Eerlinger in de 68e minuut de 2-4 liet aan tekenen. En LHC bleef erin geloven . Na weer een mooie actie in de 77 minuut van LHC speler Kevin Cruno ,met vervolg een  pracht voorzet en deze werd door speler Erik Gerrits van Schaesberg ongelukkig in eigen doel gewerkt 4-3. En het was en bleef spannend. In de 88e minuut was daar bijna de gelijkmaker maar het schot door speler van LHC ging via de paal naast en dus was de eindstand 4-3. 

Conclusie , dit was pure reclame voor het amateur voetbal , compliment aan beide teams en hun trainers Rene Smeets van VV Schaesberg en Sid Plum van LHC. 

Hein Smith