Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Bekkerveld veteranen komen niet goed uit de winterstop

Dat de openingswedstrijd van de veteranen tegen Simpelveld geen “makkie” zou worden, wisten de veteranen vooraf. Maar dat de afstraffing door de geelzwarte formatie uit het heuvelland zo gemakkelijk tot stand kwam, had niemand verwacht; ook de tegenstander niet. Gebrek aan wedstrijdritme maar ook  een tekort aan kwaliteit speelde de thuisclub danig parten.

“Eeuweling Simpelveld” ondervindt de gevolgen van de hedendaagse krimp, vooral in het Heuvelland. In een straal van pakweg 5 kilometer rond de in 2000 aangelegde accommodatie vechten een aantal verenigingen om het voortbestaan. Genoemde SV Simpelveld, Zwart Wit ’19 uit Eys, Sportclub ’25 uit Bocholtz, buurman WDZ (Bocholtzerheide) en RKSVB op Ubachsberg leveren hevige strijd om te overleven. Over en weer zijn samenwerkingsverbanden overeengekomen, om vooral de voetbalclub in het dorp te laten overleven. Samenwerking met de lagere elftallen of met jeugdteams zijn vooralsnog de laatste mogelijkheden om te overleven.

SV Nyswiller (2018) en Huls vv bestaan al jaren niet meer. Onder de naam van SJO ESB “19  werken de jeugdafdelingen van Bocholtz, Eys en Simpelveld al samen. Maar van enige vorm van fusie met welke vereniging in het heuvelland is geen sprake. Iedere vereniging houdt binding met de eigen plaats, dorp. Ook door de gemeente zijn tot heden nog geen initiatieven genomen om verenigingen samen te voegen, al dan niet gedwongen. En al deze clubs spelen op natuurgras….

Onder de prima leiding van Jos Schroeders stond de blauwwitte formatie met een twaalf man sterke groep aan de aftrap. Grensrechters had Jos, die normaliter de thuiswedstrijden van onze tegenstander fluit, niet nodig. De omstandigheden voor een leuke pot voetbal op het tweede veld waren prima, last van de wind hadden de beide teams niet of nauwelijks. De thuisclub opende dreigend, maar de doelpunten voor rust kwamen tot stand door individuele fouten, die de gevaarlijke aanvallers resoluut afstraften. De samenstelling van het elftal week op vele plaatsen af van de gebruikelijke opstelling. Een aantal blauwwitten kwam op een andere plaats te spelen, ook gedwongen door afmeldingen van enkele dragende spelers. Bij een 1-3 tussenstand redde Andreas Jurewicz de ´twijfelachtige´ eer voor de thuisclub.

In de tweede helft speelden de bezoekers het overwicht, ook fysiek gezien, prima uit. Daar waar de Bekkervelders, zonder gemeen spel aan te moedigen, de duels lief en met de handen langs het lichaam aan gingen, gingen de bezoekers regelmatig, op sportieve wijze, het duel aan. Marc scoorde nog twee maal, waaronder één strafschop.

De derde helft was prima verzorgd, alleen gaven veel veteranen na afloop blijk van hun teleurstelling. Een handvol dronk de gifbeker, lees het bierglas, leeg.

Op 29 februari staat de volgende thuiswedstrijd gepland: om 17.00 uur tegen Neerbeek VV.