Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Benauwde zege DVG

DVG behaalde in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde BVV een benauwde, maar ook belangrijke overwinning. Martijn Caarls benutte in de 90ste minuut een terecht toegekende strafschop (wegens handsbal) Uitslag 2-1. Op papier een gemakkelijke wedstrijd maar dat werd het geenszins. Ook in Den Bosch werd op het laatste moment nog gelijk gespeeld.

De openingsminuten waren vlak en zonder kansen. DVG was niet bij machte om de tegenstander op eigen helft vast te zetten om zodoende een vroege goal te maken. Pas na zo’n 20 minuten viel er wat te noteren. Bas Smulders schoot een vrije trap, gedragen door de sterke wind over het doel. Niet veel later kopte Bas van Houtum op doel maar de bal ging via de keeper naast. Het was maar goed dat BVV erg slordig omsprong met de kansen die de spitsen kregen. Liefst 3 riante mogelijkheden gingen vooraf aan het onvermijdelijke doelpunt. De eerste kans kwam voort uit een goed terug gelegde bal maar de aanvaller trapte volledig over de bal. Kans nummer 2 ging over het Liempdse doel en nummer 3 ging naast. Nummer 4 was dus wel raak. Simpel door het midden was er geen houden aan voor doelman Andrei Tomus, 0-1. DVG was onmachtig en het duurde net even allemaal te lang. Toch nog een 2 tal wapen feiten voor de rust. Bas van Houtum kopte via de lat over het doel en kort daarna werd Ruud Peijnenburg, binnen de 16m gevloerd en durfde de scheidsrechter het blijkbaar niet aan om een strafschop toe te kennen. De vrije trap werd op de 16m lijn gelegd. Bas Smulders schoot hard in, maar ook door het midden, vol op de vuisten van de BVV  doelman. In de rebound was het even rommelig en viel de bal niet goed voor een Liempdse schoen. Ruststand derhalve 0-1.

Na de rust was BVV opnieuw meteen gevaarlijk, de bal werd hard voor gegeven maar er was geen aansluiting van Bossche kant. DVG werd iets sterker en Twan van den Broek had de gelijkmaker voor het inschieten maar was iets te gehaast. Kort daarop was het dan toch 1-1. Een moeilijke kopbal van Tijn van Heertum verdween in de bovenhoek. Hij werd flink gehinderd maar was toch doeltreffend: 1-1. DVG speelde verder naar voren en vooral Martijn Caarls verliet regelmatig de achterste linie om via rechts de aanvallen op te zetten. Dat gaf BVV de ruimte om via de counters gevaarlijk te worden. Jordi van Klasteren en Jürge van der Velden moesten regelmatig aan de bak om niet opnieuw op achterstand te komen. DVG leek op voorsprong te komen toen Bas Smulders de achterlijn haalde en probeerde Martijn Caarls aan te spelen, bijna op de doellijn was de bal eigenlijk te hoog om in te schieten en te laag om te koppen. De bal werd ternauwernood geruimd. Kort daarop alsnog de voorsprong als de scheidsrechter tenminste de achterste verdedigingslijn had bewaakt. Een vrije trap werd door Bas van Houtum panklaar gelegd voor de ingevallen en inlopende Aaron van Dooren. De grensrechter van BVV probeerde dit voorkomen en vlagde voor buitenspel en dit werd, onterecht, overgenomen. De tijd begon te dringen en DVG kwam goed weg toen een schot van BVV op de paal belandde. In de slotminuten kwam de overwinning alsnog bij DVG terecht. Bas van Houtum werd aangespeeld en de bal was eigenlijk te hoog om op de borst aan te nemen en Bas kopte de bal recht omhoog waarop de verdediger met zijn arm reageerde en de bal op zijn arm kreeg. Nu was er geen twijfel: strafschop. Ook op de vraag wie deze zou nemen was er geen twijfel: Martijn Caarls stuurde de keeper de verkeerde hoek in: 2-1. In de slotminuten drong BVV nog wel aan maar de bal werd meerdere keren door Bart van Ruremonde goed in de voorste linie vastgehouden zodat de overwinning over de streep getrokken werd. De druiven waren zuur voor BVV en voor DVG betekende dit een belangrijke overwinning. Van de concurrenten heeft DVG de meeste wedstrijden gespeeld en op het einde kunnen er nog rare uitslagen volgen. Het is dus zaak om de regie in eigen hand te houden.

Volgende week speelt DVG, wederom thuis, tegen Nieuwkuijk.

De DVG dames wonnen thuis van ASV’33. 1 doelpuntje in de tweede helft was genoeg voor de 3 punten. Uitslag 1-0.