Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Best Vooruit ten onder aan eigen succes.

Op het einde van het seizoen gaan de wegen van hoofdtrainer Jürgen van Wanrooij en 1e klasser Best Vooruit zich scheiden. 3 seizoenen geleden is Jürgen als, een voor de regio en Best Vooruit, toen nog onbekende trainer gestart bij Best Vooruit. De positieve berichten van zijn toenmalige vereniging, zijn enthousiasme en zijn volle commitment op de visie van best Vooruit waren destijds de redenen om voor Jürgen te kiezen. In het 2e seizoen van het trainerschap van Jürgen wist de ploeg, via de nacompetitie weer terug te keren naar de 1e klasse.

Regels van de KNVB schrijven helaas voor dat er dan maar 1 jaar dispensatie mogelijk is om als UEFA B trainer actief te zijn in de 1e klasse. Daarna moet de trainer in opleiding zijn voor UEFA A om nog trainer bij een 1e klasse team te mogen zijn. Helaas vergt deze opleiding zoveel tijd dat het niet te combineren valt met het trainen van een team en een normaal privé leven. Best Vooruit heeft nog getracht om met een KNVB te kijken naar een alternatief meerjarig opleidingstraject maar hieraan werd uiteindelijk negatief op geantwoord.

Met pijn in het hart neem Best Vooruit dan ook afscheid van Jürgen, die in het bezit was van contract voor onbepaalde tijd, en zal op zoek moeten naar de nieuwe trainer.

 

In de 3 jaar dat Jürgen nu in dienst is bij Best Vooruit heeft hij zich laten zien als een meer dan betrokken, deskundige en bevlogen trainer die als geen ander de mix weet te vinden tussen opleiden, presteren, ervaren en jonge leergierige spelers. In deze tijd is de lat bij Best Vooruit omhoog gegaan wat uitstraalt op de gehele vereniging. Voor iedere andere voetbalvereniging is Jürgen dan ook een aanwinst en zijn wij als Best Vooruit ervan overtuigd dat hij ook hier succesvol zal zijn.