Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Boek van de week: Louis van Gaal LvG

De redactie heeft een samenwerkingsverband met de Pingelieer, een uitgave van RIO'31. In hun nieuwsbrief worden pas verschenen boeken van en over voetbal besproken en beoordeeld. IDW mag deze artikelen overnemen, waavoor dank.

Vakantietijd, relaxen en op zijn tijd een goed boek lezen. Hierbij wederom een tweetal parels dat het lezen meer dan waard is! Eerst voetbal en dan lekker genieten van wielrennen. Wat is een goed boek? Zie daartoe de

Succestrainer pur sang Louis van Gaal, een fenomeen… Robert Heukels tekende het verhaal over de trainer en de totale mens op. Lees en leer meer van (en ook over) LvG. Een boeiend boek!

Bijna dertig jaar was Louis van Gaal coach in het mondiale topvoetbal. We kennen zijn successen, zijn markante optreden, de beeldvorming. LvG is zijn eigen verhaal, van binnenuit, aan de hand van ongekend open getuigenissen van vele mensen met wie hij intensief samenwerkte.

Twintig nationale en internationale kopstukken uit de voetbalwereld komen aan het woord over hun ervaringen met Van Gaal. Robin van Persie, Erik ten Hag, Arjen Robben, Uli Hoeneß, Pep Guardiola en Wayne Rooney spreken over successen en dieptepunten. Louis van Gaal vertelt zelf over zijn keuzes, over waar hij trots op is en over de fouten die hij maakte. Hij spreekt over zijn tijd bij Ajax, FC Barcelona, AZ, en voor het eerst over Bayern München, Oranje, Manchester United en de fluwelen revolutie van Cruijff. Over zijn visie, zijn ontwikkeling als trainer en de toekomst van het voetbal.

Maar ook spreekt hij openhartig over het leven, de liefde en de dood. LvG biedt een unieke blik achter de schermen bij een van de meest succesvolle trainers ter wereld. “…Spelers denken dan dat ik hen wil veranderen in hun voetbalidentiteit. Dat is onzin. Ik wil niet winnen van Di Maria of Depay, ik wil ze juist helpen om met hun eigen voetbalidentiteit een hoger rendement voor het team te laten halen…” (blz 154, red).

Titel: Louis van Gaal

Auteur
Robert Heukels

ISBN 9789046826683

Uitgever
Nieuw Amsterdam

Prijs € 22,99

Website www.nieuwamsterdam.nl

Twitter @NWADAM

Facebook UitgeverijNwAdam