Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

BSV Limburgia – Veritas: 1 – 1 (verslag)!

Amateurvoetbal zoals amateurvoetbal hoort te zijn: vol passie, strijd, goed voetbal, veel kansen voor beide doelen en ook fouten. Een mooie voetbalmiddag op het fraaie complex van BSV Limburgia!

Om precies 14.30 uur floot scheidsrechter G.J. Linke voor de start van deze wedstrijd en al snel werd de intentie van beide ploegen duidelijk, lekker op de aanval spelen. Na 2 minuten kreeg Veritas al de eerste kans, maar BSV Limburgia wist met gevaarlijke uitvallen het evenwicht op het veld te herstellen. Het spel golfde heen en weer en in de 11e minuut was het Jordi Beelen van Veritas die via een counter vrij voor de doelman van BSV Limburgia kwam, maar doelman Randy van Haren wist met een knappe redding de 0-0 op het scorebord te houden.

In de 15e minuut was het Veritas dat de score wist te openen, maar scheidsrechter Linke nam het advies van de grensrechter van BSV Limburgia over en keurde het doelpunt wegens buitenspel af. Hetgeen tot enige commotie leidde bij de talrijk meegereisde supporters van Veritas uit Neeritter.

Maar de spelers gingen verder met waarmee zij begonnen, lekker aanvallend voetbal. BSV Limburgia frivool, sprankelend en onbevangen en Veritas met heel verzorgd voetbal.

Over en weer waren er kansen, maar de beide verdedigingen gaven geen krimp en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. In de 55e minuut kreeg Veritas een vrije trap die fraai de 16 meter werd in gekruld en het was Siebe Vries die met een mooie kopbal de 0-1 liet aantekenen. 

Amper 3 minuten later, rand van de 16 meter een vrije trap voor de thuisploeg, Dirgham Boukris ging achter de bal staan en krulde deze fraai in het doel maar met een katachtige redding hield doelman Mike Betting van Veritas de stand op 0-1.

BSV Limburgia verhoogde de druk op het doel van Veritas maar de verdediging van de bezoekers hield stand. Tot 6 minuten voor tijd, een vrije trap voor BSV Limburgia. Deze werd in de 16 meter geschoten waar Hien van Renst helemaal vrij de bal kon inkoppen: 1-1.

Toch hadden de gasten uit Neeritter de 3 punten mee naar huis kunnen nemen, 2 minuten voor tijd kwam Edwin Huyskens oog in oog met doelman van Haren, maar dankzij een weergaloze redding wist hij het punt voor zijn ploeg te redden. Eindstand 1-1.

Een leuke en spannende wedstrijd van beide teams, Veritas van trainer Marcel Jansen en BSV Limburgia van trainer Rene Eijer. En de grote winnaars waren de toeschouwers en de voetbal liefhebbers!

Verslag door: Hein Smith
Foto’s gemaakt door: Henk Snippe