Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Clarissa Sewbaransingh (Slekker Boys): ' Samen in een team spelen met je zusje is heel leuk, maar kritiek kunnen we van elkaar niet zo goed hebben.'

Deze week in de rubriek damesvoetbal; de twintigjarige Clarissa Sewbaransingh uit Echt. Ze voetbalt momenteel voor de Slekkerboys VR1 en naast het voetbal geeft ze als bijbaantje turnlessen. Ze is derdejaars student fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd en ze beschrijft zichzelf als een pittige tante.

 

1.                 Hoe zou je jouw persoonlijkheid omschrijven?

Ik ben een redelijk pittige tante die haar mondje vaak bij zich heeft. Ik heb een duidelijke mening en geef deze vaak voordat erom gevraagd wordt. Verder vind ik mezelf een heel loyaal persoon en houd ik ervan om onder de mensen te zijn. Ik kan echter ook rustig en stil zijn, maar dat komt niet zo heel vaak voor.

2.                 Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?

Ik ben actief lid van Slekkerboys. Ik speel daarbij in het eerste vrouwenelftal en ben meestal te vinden rechtsachter in het veld.

3.                 Waarom juist voor deze club?

Het is altijd gezellig en iedereen heet je op welk moment dan ook welkom. De club heeft een hele open sfeer. Daarnaast ligt het natuurlijk ook gewoon in de buurt.

4.                 Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen?

Het is alweer 8 jaar geleden dat ik besloot om te gaan voetballen. Ik ben 8 jaar geleden gestopt met turnen omdat mijn turnclub overging in een turnclub in Den Bosch. Mijn zusje en vader waren in die tijd heel actief in het voetballen en zo ben ik er eigenlijk in gerold.

5.                 Wat vind je het leukste aan het voetbal?

Het spelen van een wedstrijd. Je kan zo op je eigen manier een bijdrage leveren aan het groepsproces en het teamresultaat, dat doet me elke week weer goed.

6.                 Waar irriteer/erger je je het meest aan tijdens een wedstrijd?

De scheidsrechter en heel soms mijn zusje. Samen in een team spelen is heel erg leuk, maar kritiek kunnen we van elkaar niet zo goed hebben. Helaas komt het geven van kritiek toch wel enige keren voor in een wedstrijd. De scheidsrechter daarentegen… je bent het als voetbalster bijna nooit met hem eens en dat irriteert me wel eens ja.

7.                 Wat is het mooiste moment of moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster/vrijwilligster? (mogen ook meerdere momenten zijn)

Poeh… dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ben ooit kampioen geworden in de meisjes B met een superleuk team. Ik denk dat dat wel een heel mooi moment was.

8.                 Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven?

Open, eerlijk en heel vrij. Super gezellig ook nog. We hebben voetbalsters uit verschillende leeftijdsklasse maar toch wordt iedereen met open armen ontvangen en zit de sfeer er altijd goed in.

9.                 Hebben jullie een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?

Nee… eigenlijk niet nee.

10.            Gaat het er hard aan toe, wanneer jullie een wedstrijd spelen?

Mwha, het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van de tegenstander. We hebben een aantal hele fysieke meiden in het team en dan kan het er soms zeker hard aan toe gaan. We komen daarnaast vaak ook op het fysieke vlak weleens wat tekort als we onszelf vergelijken met de tegenstander.

11.            Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het damesvoetbal volgens jou?

Vrouwenvoetbal wordt vaak achtergesteld ten opzichte van mannenvoetbal. Ik vind dat echter helemaal niet terecht. Wij voetballen op het niveau dat wij aankunnen en dat doen de mannen ook. Bij ons op de club hoor ik vaak; ‘’ja maar daar valt toch niks te zien’’. Ik denk dat mensen nog te onwetend zijn om echt te weten dat vrouwenvoetbal wel degelijk iets voorstelt.

12.            Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?

Door de ene persoon wel en door de andere weer niet en natuurlijk moet ook iedereen zijn of haar eigen mening daarover hebben. Vrouwenvoetbal is wel een groeiende sport en ik denk dat er misschien meer aandacht voor moet komen om volledige acceptatie te verkrijgen. Wel merk ik al duidelijk verschil met toen ik net begon met voetballen, vriendinnetjes zeiden toen altijd: ‘’voetballen, dat is toch iets voor jongens?’’. Terwijl nu vele vriendinnen ook voetballen, de meeste zelfs samen met mij.

 

Tot slot, het snelle vragen rondje!

 

13.            Droom voor de toekomst?

Zoveel spannende dromen heb ik eigenlijk niet. Ik hoop gewoon nog lang gezond en gelukkig te kunnen en mogen leven en zolang het kan zal voetballen daar een onderdeel van blijven.

14.            Favoriete club?

PSV Eindhoven en Liverpool FC.

15.            Favoriete speler?

Jamie Vardy.

16.            Voorzet geven of zelf scoren?

Zelf scoren natuurlijk.

17.            Favoriete programma’s?

Poeh… Dance, Dance, Dance. Moordvrouw. Divorce. Nieuwe Tijden en al die drama…

18.            Favoriete muziek?

Gewoon dat wat lekker elke week in de top 40 komt.

19.            Etentje of avond stappen?

Een heerlijk romantisch etentje.

20.            Angst voor?

 

Hmm… ik denk dan toch wel een ernstige pijnlijke ziekte.