Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Clean Sheet - Dave Dorssers (Sportclub Irene): 'Het kampioenschap is het enige dat telt in Tegelen.'

 

Met vijf tegendoelpunten, 18 doelpunten voor en de koppositie kent Sportclub Irene, de best scorende ploeg in de Derde Klasse C, een goede start. De club staat gedeeld bovenaan samen met concurrent SJVV. Afgelopen zondag verloor Sportclub Irene uit bij Excellent. Ook SJVV verloor haar wedstrijd thuis tegen RKVV Haelen. Sportclub Irene wil dit jaar hoe dan ook kampioen worden en daarom besloten wij contact op te nemen met ‘Clean Sheet doelman van de week’ Dave Dorssers.

 

De doelstelling van dit jaar is duidelijk en de ploeg wil graag de Tweede Klasse in. 'Aangezien het eerste elftal al een paar jaar tegen promotie aanhikt, gaan wij met de kwaliteiten die wij hebben en met 200% inzet vol voor de titel. Iedereen kan van elkaar winnen en we moeten geen enkele ploeg onderschatten. Als je kampioen wil worden, moet je geen tegenstander onderschatten en de wedstrijd met veel inzet ingaan'.

 

Dave Dorssers, die dit seizoen na zeven jaar weer terug is onder de lat, had wel een verrassende zondag achter de rug. Sportclub Irene verloor uit bij Excellent en morste punten in de race om de titel. 'Wij hebben daar onnodig punten laten liggen. Het waren dure punten. Een geluk is dat de concurrentie ook allemaal verloor.’ Zo kreeg Sportclub Irene een flinke domper te verwerken, vooral omdat de ploeg uit kon lopen.

 

Dave Dorssers, die oorspronkelijk uit Tegelen komt en woonachtig is aan Horst a/d Maas, begon vroeger met voetballen bij Sportclub Irene. 'Sportclub Irene is een grote club met veel leden. Ik speel hier al vanaf kleins af aan. Onze groep is heel hecht met veel jonge jongens. Wij hebben een goede combinatie, aangezien we ook jongens hebben met meer ervaring.’

 

Met 5 tegendoelpunten heeft Dorssers de minste doelpunten tegen in de Derde Klasse C. Dat komt volgens de vrachtwagenchauffeur van Kempen Transport niet alleen dankzij hem. 'Het liefste heb ik er natuurlijk geen tegen. Gelukkig heb ik een sterk team voor me staan met jongens waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en vandaar ons goede doelsaldo'.

Dit seizoen keerde 'poker' terug op het oude nest. Hij is bij Kempen transport een Internationale chauffeur en kon dat niet combineren met het keepen in het eerste elftal bij Sportclub Irene. 'Door de goede klik met de jongens en met de leiding ben ik dit seizoen terug gekomen. Dit is in goed overleg gegaan met Kempen transport waar ik werk. Die hebben het mogelijk gemaakt dat ik kan trainen op de club en dat is toch een must. Op dinsdagavond train ik met de groep en op vrijdag krijg ik keeperstraining van Chris Wiek. Verder zie ik allemaal wel wat nog gaat komen in de toekomst.’