Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Competities in prof- en amateurvoetbal tot zeker 1 juni opgeschort

De kans dat het voetbalseizoen nog wordt uitgespeeld wordt steeds kleiner. Tijdens een persconferentie maakte premier Mark Rutte vanavond bekend dat de maatregelen, waaronder de sluiting van sportclubs, verlengd wordt tot dinsdag 28 april. Het voetbal, zowel het amateurvoetbal als het profvoetbal, ligt zelfs tot 1 juni stil.

De maatregelen worden genomen om de verspreiding van het corona-virus af te remmen. Eerder verbood het kabinet samenkomsten tot 6 april. Daaronder viel ook de sluiting van sportclubs en sportscholen.  Omdat ook topamateurwedstrijden als ‘evenementen’ worden aangemerkt, en daarmee vergunnings- of meldingsplichting, ligt ook het amateurvoetbal tot 1 juni stil.

Het is nog niet bekend wat de KNVB gaat doen met de verlenging van de maatregelen is nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat het huidige seizoen ten einde is. De vraag is dan wel wat de voetbalbond met de huidige ranglijst en bijbehorende promotie- en degradatieregeling doet. De voetbalbond kondigde aan om kort na de bekendmaking van de regering ‘maximale duidelijkheid’ te zullen verschaffen over het vervolg van de competities, die sinds medio maart stil liggen.

Eerder besloot de UEFA al om het EK uit te stellen. De FIFA studeert nog wel op de mogelijkheid om competities in de zomer uit te kunnen laten spelen, maar daarvoor moet wel de transfer- en contractperiode worden gewijzigd. Normaliter eindigen contracten op 30 juni en zouden spelers op die datum van club wisselen.