Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Bregje Streefland (VV Helvoirt)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Bregje Streefland. Deze Helvoirtse begon op 6-jarige leeftijd met voetballen bij VCB en speelt sinds enkele seizoenen bij VV Helvoirt. Dit seizoen zijn ze goed op weg om kampioen te worden en dus te promoveren naar de derde klasse. Lees hier haar verhaal. 

Wie is Bregje Streefland? 

Ik ben 21 jaar oud en woon in Helvoirt. Ik ben een grote fan van Ajax, waar ik graag wedstrijden van bezoek! Naast het voetballen geniet ik er ook van om tijd door te brengen met familie en vrienden. Na het behalen van mijn vmbo-t diploma, ben ik de beveiligingsopleiding gaan doen. Ik heb verschillende baantjes gehad in de detailhandel maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar een uniformeel beroep. Helaas moet je daar heel flexibel voor zijn en wil ik mijn voetballen daar nog niet voor opgeven, want dat doe ik nog veel te graag!  

Wat is je levensmotto?

Pluk de dag, maar laat wat hangen voor morgen! 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Ik ben als 6 jarig meisje begonnen bij VCB (voetbalclub Biezenmortel). Samen met nog een ander meisje begonnen bij de F jongens. Ik heb een hele leuke jeugd gehad bij deze club waar ik nog altijd graag op terug kijk. Alle teams heb ik meegemaakt van F t/m de A. In mijn ‘voetbal carrière’ heb ik al vele bijzondere momenten mee mogen maken. Zo heb ik vanaf mijn 6de tot mijn 14de meegedaan aan de KNVB voetbaldagen die gegeven werden bij rksv Nemelaer, dat was altijd een leuke tijd! Verder heb ik aan verschillende talentendagen mee gedaan o.a.v. Ajax! Ook een keepersdag van Frans Hoek bij OJC Rosmalen, waar ik verkozen werd tot beste keepster. 3 jaar geleden heb ik de overstap naar VV Helvoirt gemaakt. De moeilijkste keuze uit mijn leven, maar heb er gelukkig geen spijt van gehad. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, en die heb ik gekregen! Het eerste seizoen bij Helvoirt zijn we meteen kampioen geworden en gepromoveerd naar de 4de klasse. Vorig seizoen als tweede geëindigd en momenteel staan we ver bovenaan, op weg naar de 3de klasse. 

Hoe ben je onder de lat beland? 

Ik ben begonnen als voetbalster, dat heb ik tot rond mijn 8ste gedaan. We hadden destijds geen vaste keeper in het team en er werd voorgesteld of ik dat wilde gaan doen. Als snel merkte ik dat ik het heel leuk vond en er ook talent voor had. Sindsdien ben ik niet meer weg te denken onder de lat! 

Verschillende (hoger spelende) clubs hebben je al meerdere malen benaderd om bij hun te komen keepen. Vanwaar dan toch de keuze om trouw te blijven aan je eigen club? 

Ja dat klopt. Ik ben zelf heel gemotiveerd en wil altijd het beste uit mezelf halen! Hoe mooi is het dan dat clubs van hogere hand je graag willen hebben. Als je ergens net nieuw bent vind ik dat je het niet kan maken om het volgende seizoen meteen weer te vertrekken. Ik stel doelen voor mezelf. Momenteel is mijn doel om met VV Helvoirt dames 1 het hoogst mogelijke te halen. We zijn hard aan de weg aan het timmeren, met resultaat! Als je ziet wat we de afgelopen 3 jaar al hebben bereikt kun je daar alleen maar trots op zijn. Ik ben nog jong genoeg dus we zien wel hoe het loopt, voorlopig blijf ik nog gewoon bij VV Helvoirt! 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Ik heb niet echt één moment maar meerdere! In mijn tijd bij VCB heb ik vele kampioenschappen mee mogen maken. Dat blijft natuurlijk altijd super leuk wanneer je kampioen word! Met de platte kar werden we dan opgehaald en gingen we met zijn alle een feestje bouwen. Een bekerwedstrijd tegen Taxandria kan ik me ook nog goed herinneren. Het was een gelijkspel geworden en we gingen naar de penaltyreeks toe. Ik stopte de beslissende penalty en iedereen kwam op me af gerend, dat was echt gaaf! Met VV Helvoirt heb ik ook een moment wat ik niet snel zal vergeten, de wedstrijd GSBW – VV Helvoirt. Dit was de 8ste finale van de KNVB Beker. We speelde uit en er was veel publiek meegekomen, meer dan we hadden verwacht! We speelde een hele goede wedstrijd waarin ikzelf ook vele reddingen heb kunnen verrichten. We hadden gestreden tot het einde met een uiteindelijke 4-0 overwinning. We gingen door naar de kwartfinale! Uiteindelijk zijn we toen gestrand in de halve finale van de KNVB beker.  

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met VV Helvoirt? 

Dat lijkt me duidelijk, kampioen worden! We staan er heel goed voor, met het beste doelsaldo uit de hele competitie. Op naar de 3de klasse! 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Voor nu hoop ik zo ver mogelijk te komen met VV Helvoirt. Tuurlijk zou het mooi zijn om bijvoorbeeld bij het Nederlands elftal te keepen, maar ik moet wel reëel blijven. De eerste klasse lijkt me mooi om ooit te kunnen bereiken, dan ben ik al heel tevreden! Ik zie wel hoe het loopt, ook met mijn werk in de toekomst. Voorlopig wil ik nog heel lang blijven voetballen! 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Keeper zijn word vaak onderschat, terwijl het eigenlijk één van de moeilijkste dingen is binnen het voetbal. Je hebt een hele verantwoordelijke taak. Wanneer je een foutje maakt kan het meteen afgestraft worden. Geef nooit op en blijf volhouden. Houd plezier in het spelletje, want dat is natuurlijk het aller belangrijkste!
 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com