Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Brighid Bloemberg (Rood Wit ’62)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Brighid Bloemberg. Deze keepster is 15 jaar oud en speelt nu al in het de VR1 van Rood Wit ’62! Lees hier haar verhaal. 

Wie is Brighid Bloemberg?

Mijn naam is Brighid Bloemberg, ik ben 15 jaar, ik woon in Helmond en doe momenteel de richting zorg. Hierna wil ik een fotografie studie gaan doen! 

Wat is je levensmotto? 

'Take the risk or lose a chance.' 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Ik ben begonnen met voetballen toen ik 9 jaar was. Destijds ging mijn beste vriendinnetje naar het voetballen en ik vond dat zo gaaf dat ik dat ook wilde. Ik ben toen begonnen bij de F12. Ondertussen speel ik, zes jaar later, in vrouwen 1 van Rood-Wit ’62. 

Hoe ben je onder de lat beland? 

Ik ging voor het eerst naar een nieuw team en daar werd mij gevraagd of ik wilde gaan keepen. Ik heb toen ja gezegd, omdat ik dacht dat het maar voor één wedstrijd was. Ik ben toen eigenlijk nooit meer uit die goal gegaan. Drie jaar later werd ik voor het eerst geselecteerd voor de KNVB en heb daar in totaal 2 jaar gespeeld. Doordat ik twee liesbreuken opliep, ben ik daar vroegtijdig moeten stoppen. Na de lange revalidatie van die blessures heb ik geprobeerd de draad weer op te pakken. Een drietal maanden terug, kwam ik terecht in een MO15 elftal. Ik begon daar uiteraard als keepster, maar vanwege een blessure aan mijn duim en hypermobiliteit ben ik gaan fungeren als spits. Zes maanden geleden wilde ik eigenlijk stoppen met voetballen, maar toen ik op het punt stond te stoppen, benaderde de trainer van VR1 mij met de vraag of ik een paar keer bij hun wilde meetrainen. Daarop heb ik natuurlijk ja gezegd en niet heel veel later werd ik de vaste keepster van VR1. 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Ik denk dan toch wel echt het moment dat er een brief op de deurmat lag met het bericht dat ik geselecteerd werd voor de KNVB en een paar weken later het bericht kreeg dat ik mee mocht voor een toernooi in Duitsland. 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met Rood wit ’62 Vr1? 

Het kampioenschap zit er in ieder geval niet meer in, gelukkig hebben we wel een periodetitel binnen gesleept en daarmee ook een plek in de nacompetitie om te spelen voor promotie naar de eerste klasse! 

Het seizoen is bijna ten einde, waar hoop je jezelf over precies een jaar te zien? 

Nog steeds bij mijn vertrouwde clubje, met mijn gezellige teamgenoten en uiteraard nog steeds de keepster van VR1!  

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Vooral plezier houden met het voetballen en ik hoop volgend jaar kampioen te worden of wellicht dit jaar nog promoveren via de nacompetitie. 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Lekker jezelf zijn, niet bang zijn om fouten te maken, je bent niet alleen en iedereen maakt fouten! Maar vooral, heel veel plezier in het voetbal hebben.  

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com