Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de Lat - Chantal Schrieder (RKSV Heer)

 

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Chantal Schrieder. Deze bloemiste uit Maastricht staat sinds 3 jaar onder de lat bij RKSV Heer. Lees hier haar verhaal.

 

Wie is Chantal Schrieder?
Ik ben 27 jaar en geboren en getogen in Maastricht. Ik woon in Heer, samen met mijn vriend Bjorn. Ik ben werkzaam als bloemiste in een mooie bloemenwinkel in Valkenburg. Verder help ik al van kinds af aan bij mijn ouders op de markt, ook tussen de bloemen en planten. 

 

Wat is je levensmotto?
Pluk de dag op jouw manier en wees jezelf, er zijn al anderen genoeg! Je kunt je om alles druk maken en blijven maken, gelukkig ben ik redelijk vergevingsgezind.

 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?
Ik heb voetbal altijd wel leuk gevonden, maar durfde nooit de stap te maken om zo aan te sluiten bij een groep. Ik ben begonnen met voetballen toen ik net 18 was. Ik werd aangesproken of ik interesse had, en die had ik! Eindelijk dat duwtje in de rug. 

 

Ik was een groentje en wist, ondanks dat ik het zo leuk vond, totaal niet wat het voetbal allemaal inhield. Oefening baart kunst. Ik heb verschillende posities geprobeerd, maar niet echt gedragen. Inmiddels mag ik zeggen dat ik grote sprongen vooruit heb gemaakt en sta ik sinds 3 jaar onder de lat bij de dames van RKSV Heer, superleuk!! Op dinsdag heb ik keeperstraining, samen met de keepers van heer 1/2 & de A, dit geeft me echt een kick en voldoening. Mede hierdoor voel ik me meer zeker in het doel en heb ik deze (grote) sprongen vooruit gemaakt! 

 

Wat was het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen ervaren?
We werden in 2013/2014 kampioen met een combinatieteam. In mijn eerste seizoen als keepster. Een erg leuke ervaring en wat een feest! 

 

Wat is je doel? Wat wil je bereiken?
Mijn doel? De lat, eerste & tweede paal! Daartussen wil ik zoveel mogelijk ballen pakken. Wat betreft voetbal, ligt mijn bereik niet zo ver, ik ben tevreden als we vooral veel plezier hebben op en naast het veld. Ik heb bepaalde doelen voor ogen in mijn leven. Ik sta open voor verandering en vernieuwing, wie weet wat er allemaal op mijn pad komt, ik ben nog jong. We zien vanzelf wel hoe de bal rolt.

 

Als keepster dien je jouw verdediging goed te coachen, luistert jouw verdediging goed naar je?
We zijn een team met veel verschillende speelsters. Een groot leeftijdsverschil en ervaring in het voetbal. Ons team wisselt elk seizoen van speelsters, hierdoor spelen wij niet constant op een bepaald niveau, soms frustrerend. Als keepster en aanvoerster hoor je mij de hele wedstrijd coachen. Soms minder subtiel, maar ik probeer dit zo te doen, dat ze naar mij luisteren. 

 

Ik hoorde dat je momenteel prinses bent bij C.V. de Sjraveleirs uit Hier, dan zal de verdediging toch wel extra goed gehoorzamen, of niet?
Het prinsenschap staat totaal los van het voetbal. Ik weet niet eens of de dames en meiden hiervan op de hoogte zijn. 

 

En het prinses zijn, valt dat wel een beetje te combineren met het voetbal? Of heb je toch wel wat vaker een wedstrijd of training moeten laten schieten?
Inmiddels is carnaval achter de rug en zijn mijn vriend en ik een ervaring rijker. Het prinsenschap heeft bijna geen invloed gehad op het voetbal, omdat dit in de afgelopen winterstop viel. Ik heb hooguit één of twee wedstrijden gemist helaas.

 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog wat meegeven? 
Geef zoveel je kan, als keepster ben je soms de pineut van je keuze in het veld. Het kan "fataal" zijn. Maar onthoud ook dat ze moeten schieten anders kunnen ze niet scoren. Je bent met 11 speelsters verantwoordelijk voor de uiteindelijke uitslag. Plezier staat voorop!

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com