Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de Lat – Daniek van Melis (VV Bruheze)

 

Deze week veranderen we de titel van deze rubriek weer voor even in ‘Meisjes onder de lat’ en spreken we met Daniek van Melis. Daniek speelt net als Kiki Vissers (interview van 1 februari) bij VV Bruheze. Ondanks dat ze pas 13 jaar is geeft ze toch al (keepers)training aan de E- en F-spelertjes. Lees hier haar verhaal. 

 

Wie is Daniek van Melis?  

Ik ben Daniek van Melis 13 jaar en zit op de Hub v. Doorne school. Samen met mijn broertje Randy speel ik in hetzelfde team van VV Bruheze. Verder ben ik een voetbaldier, ben ik heel de week te vinden op ons sportpark Espendonk, waar ik zelf train en ook training geef aan de E spelertjes. Ik vind het ook leuk om keeperstraining te geven aan de F-keepertjes.

 

Wat is je levensmotto? 

Leef iedere dag alsof het je laatste is J.

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?  

Ik ben begonnen als voetbalster in de F6, vanaf de F4 ben ik in het doel beland en heb ik achtereenvolgens ook nog in de F3, E6, E1 en nu voor het tweede jaar in de D1 van Bruheze gespeeld. Als ik met mijn eigen team niet hoef te spelen, doe ik ook wel eens mee met 1 van onze meidenteams. Maar dan voetbal ik, omdat ze daar al eigen keepsters hebben.

 

Hoe ben je onder de lat beland?

Mijn broertje voetbalde en ik ben toen een paar keer mee gaan kijken en het leek me ook wel heel leuk. Toen ik in de F4 kwam wilde er niemand keepen. Er werd toen om beurten door een ander het doel verdedigd. Toen het mijn beurt was, bleek keepen toch wel heel erg leuk te zijn. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer uit de goal gekomen.

 

Je bent al een keer uitgenodigd voor de KNVB trainingen, hoe heb je dat ervaren?

Wat was ik super blij, toen ik een uitnodiging had gekregen van de KNVB! Ik heb een paar trainingen mee mogen doen, helaas ben ik na die trainingen afgevallen. Ik heb toen wel leerdoelen mee gekregen, waaraan we hard gewerkt hebben. Ik heb dit ervaren als een leerzame en leuke tijd.

 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken?

Een penalty gestopt, waardoor we wonnen. En als meisje toch in een jongensselectie team gekozen worden als keepster.

 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met Bruheze?

We staan op dit moment bovenaan met 9 punten voorsprong, dus we hopen dit seizoen kampioen te worden. Dit zal echter niet makkelijk worden, aangezien we op dit moment met een aantal blessures kampen, waaronder ikzelf. Dus ik hoop zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen.

 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Mijn droom is om ooit bij PSV te mogen keepen.

 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?

Vooral met veel plezier en inzet keepen, dan komt de rest vanzelf!

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlight te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com