Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de Lat - Demi Goessens (VV Keer)

 

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Demi Goessens. Demi speelt normaal haar wedstrijden bij MO15 van VV Keer, maar heeft onlangs op haar jonge leeftijd al tegen een tweede klasser kunnen spelen toen zij het eerste vrouwenteam van VV Keer moest uithelpen. Last van zenuwen had ze toen wel een beetje, maar ondanks dat, wist zij in die wedstrijd haar doel schoon te houden. Lees hier haar verhaal.

 

Wie is Demi Goessens?
Een meisje uit Cadier en keer, die al twee jaar lang met veel plezier keept bij het meisjesteam MO15 van VV Keer.

Wat is je levensmotto?
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Hoe ziet je voetbalcarrière er ondertussen uit?
Ik ben twee jaar geleden begonnen als keepster bij de MD1, een half jaartje later ging ik over naar de MO15. Ook heb ik al een paar keer keeperstrainingen gehad bij de keepersschool van Danny Wintjens, waar hij zelf ook de training gaf.

Wat zorgde ervoor dat je ging keepen?
Toen we de eerste keer gingen trainen werd gevraagd wie het leuk zou vinden om eens te proberen om te keepen en toen leek mij dat wel leuk, dus zo ben ik gaan keepen. Ik vind het tot op heden nog steeds leuk.

Je hebt al op jonge leeftijd bij dames 1 tegen een tweede klasser mogen keepen, hoe voelde dat, hoe verliep die wedstrijd?
Ik was eerst een beetje zenuwachtig, want het is toch wel eventjes anders, aangezien ik tegen speelsters moest spelen die gemiddeld 6 jaar ouder zijn dan ik. Gelukkig kwam het allemaal goed, want het eerste damesteam van VV Keer is een sterk team. We wonnen deze wedstrijd gelukkig ook met 3-0!

Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Ik zie mezelf dan nog steeds keepen en ik hoop dat ik het dan ook nog steeds even leuk vind als nu.

Wat wil je komend seizoen met VV Keer bereiken?
Dat we de komende wedstrijden nog goed gaan voetballen en hopelijk ook winnen.

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?
Als je keepen leuk vind en beter wilt worden, is het een tip om veel keeperstrainingen te volgen, want daardoor word je gewoon steeds beter en je leert er ook veel van.

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com