Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de Lat - Jacqueline Hoek (RKVV Vaesrade)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Jacqueline Hoek. Jacqueline speelt bij RKVV Vaesrade, opvallend is daarbij dat zij pas op haar 33ste is begonnen met voetballen en het ook nog combineert met een baan als rijinstructrice en haar 4 kinderen. Lees hier haar verhaal.

 

 

 

Wie is Jacqueline Hoek?
Jacqueline is een 45-jarige mama van 4 kids, al zo’n 22 jaar werkzaam als rij instructrice en
woonachtig in Heerlen.

 

Wat is je levensmotto?
‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.’

 

Hoe ziet je voetbalcarrière eruit?
Ik ben op mijn 33ste begonnen als keepster bij NEC'92. Na ongeveer 10 jaar werd het damesteam opgedoekt en kwam ik bij RKVV Vaesrade terecht. In eerste instantie als leidster van het A-elftal, maar door een probleempje met de keepster bij het dames elftal, ben ik daar weer begonnen bij de dames van ‘voasje’, waar ik nu nog steeds met plezier onder de lat sta.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met voetbal?
Dit door mijn kids die allemaal voetbalden, ik was eerst als trainster begonnen en na verloop van tijd ben ik zelf gaan voetballen. 

 

Moeder van 4 en rijinstructrice, hoe combineer je dat?
Alles wat ik doe, doe ik met veel plezier, werk, voetbal en zeker mijn kids. Combineren is dus niet zo moeilijk, daar mijn kids ook alle begrip hebben voor mijn hobby. Mijn werk kan ik veelal zelf indelen dus probeer ik de trainingen vrij te houden. 

 

Wat hoop je te bereiken dit seizoen met VV Vaesrade?
Wat ik vooral wil bereiken is dat ons team er plezier in blijft houden en we zo'n hecht team blijven als we zijn, dat is het aller belangrijkste. En natuurlijk leuk meedraaien in de competitie
.

 

Wat hoop je zelf nog te bereiken?
Ik heb al veel bereikt in mijn leven en heb alles met veel plezier en passie beleefd. Het belangrijkste is om mijn kids gelukkig te zien opgroeien, een hecht gezin te blijven en misschien ooit een lieve oma worden.

 

Wil je de opkomende keepsters nog advies geven?
Dames, geniet van het spelletje, hou je netje schoon en denk eraan: je wint als team en verliest als team. Ik wens iedereen heel veel succes de rest van de competitie.

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com