Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Jody van den Berg (RKSV Margriet)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Jody van den Berg. Ondanks haar nog jeugdige leeftijd heeft ze al veel mooie momenten meegemaakt, o.a. een wedstrijd tegen Arsenal staat daartussen. Lees hier haar verhaal. 

Wie is Jody van den Berg? 

Ik ben Jody van den Berg, 20 jaar en kom uit Oss. Ik ben begonnen als voetballer toen ik 11 jaar was, na een jaar ben ik begonnen met keepen wat ik nu nog steeds doe. Verder vind ik het leuk om naar voetbalwedstrijden te gaan kijken. Vooral bij de dames van PSV ga ik vaak kijken, omdat daar een vriendin van me speelt. Momenteel doe ik de opleiding ‘Bedrijfsadministrateur’ op ROC de Leijgraaf in Oss. 

Wat is je levensmotto? 

Don’t dream about success, work for it! 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Op mijn 11e ben ik begonnen met voetballen bij RKSV Cito in Oss. Ik werd het 2e seizoen gevraagd om bij de KNVB MO13 te komen keepen. Na dit seizoen ben ik overgestapt naar RKSV Margriet om tussen de jongens in de D te voetballen om zo meer te kunnen leren. Ook kwam ik dit seizoen nog uit voor de KNVB MO13. Daarna ben ik naar de C jongens gegaan en kwam ik ook nog uit voor de KNVB MO14/MO15, waar ik toen mee heb gedaan met het Dr. Fadrhonc toernooi. Na twee jaar ben ik overgegaan naar de B. Ook heb ik in de B bij FC Utrecht O17 gespeeld. Met FC Utrecht heb ik toen ook tegen Arsenal mogen spelen. Maar na één seizoen gingen de dames/meiden van FC Utrecht failliet, waardoor ik daar niet meer kon spelen. Ook de KNVB MO17 heb ik toen nog mogen meemaken. Ik ben toen de overstap naaar CTO Eindhoven gemaakt. Na CTO ben ik teruggekeerd naar RKSV Margriet en heb ik nog een jaartje A gespeeld tussen de jongens, wat redelijk pittig was. Na dat jaartje ben ik naar de dames 1 gegaan en heb het super naar me zin. 

Bij RKSV Margriet heb ik in het begin keeperstraining gehad van Eric, waar ik erg veel van heb geleerd. Maar door omstandigheden kon Eric geen keeperstraining meer geven, wat ik erg jammer vond. Daarna heb ik keeperstraining gekregen van Chantal, die ook de keepers van DESO 1 keeperstraining geeft. Ook van Chantal heb ik veel geleerd.  

Hoe ben je onder de lat beland? 

Ik ben begonnen als voetballer. Maar na één seizoen stopte onze keeper ermee, waardoor we geen keeper meer hadden. Omdat er niemand wilde keepen, ben ik toen gaan keepen.  

Je hebt aardig wat KNVB Activiteiten meegemaakt, hoe heb je die ervaren? 

De KNVB was een super ervaring. Ik heb veel van de trainers geleerd, en het was altijd erg gezellig. Alle uitjes die ik mee heb mogen maken, is een hele ervaring geweest. Ook heb ik alle brieven die ik van de KNVB ooit heb gehad bewaard, hier kan ik dan later nog op terugkijken.  

Welke activiteit vond je het leukst? 

Vooral een 2- of 3-daagse was erg leuk. We sliepen dan in een Van der Valk hotel. In de buurt van dat hotel gingen we dan trainen of hadden we een wedstrijd.  

Maar ook de seizoen afsluiting met O13 was erg leuk. We gingen dan met onze regio een weekendje weg met de MO13 en de JO13 en sliepen dan in een gymzaal. Verder hadden we dat weekend een zaalvoetbaltoernooi met gemixte teams (jongens en meiden) en gingen we zwemmen bij Center Parcs Heijderbos. Dit organiseerde onze verzorger Piet, die helaas is overleden.  

Je hebt ook nog een tijdje bij CTO Eindhoven gespeeld, waarom liep dit stuk? 

Bij CTO Eindhoven had ik geen plezier meer in het voetbal, omdat ik niet zo goed met de trainer kon omgaan. Ik heb toen zelf aangegeven terug te gaan naar RKSV Margriet. 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Het leukste wat ik heb meegemaakt is de wedstrijd met FC Utrecht O17 tegen Arsenal. Dit was echt een super ervaring. Natuurlijk heb ik veel mooie momenten als keeper meegemaakt bij de KNVB, maar deze wedstrijd springt er dan toch wel bovenuit. 

Het seizoen is (bijna) ten einde, heb je met RKSV Margriet bereikt wat je aan het begin van dit seizoen voor ogen had? 

Ik speel op dit moment 5e klasse, waar ik het erg naar me zin heb met alle dames. Wat wij aan het begin van een seizoen willen, is dat we vooral plezier hebben met elkaar in het voetbal. Tuurlijk willen we kampioen worden, maar dit zit er niet altijd in.  

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Ik mag nu mee gaan trainen bij Woezik dames 1 en bij Prinses Irene dames 1 (beide Hoofdklasse). Misschien zit hier nog een leuke stap in, maar twijfel nog steeds omdat ik eigenlijk de dames bij RKSV Margriet niet kan missen.  

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Het belangrijkste van alles is dat je plezier in het voetbal hebt. Als je plezier hebt in het voetbal en je doet altijd je best komt het allemaal wel.  

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com