Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de Lat - Kelly van den Ing (Vitesse 08)

 


Na een korte afwezigheid van deze rubriek, staat deze week Kelly van den Ing centraal bij ‘Dames onder de lat’. Deze grafisch ontwerpster heeft na een korte volleybalonderbreking, op vraag van haar vader de keepershandschoenen weer aangetrokken en speelt momenteel bij Vitesse ’08. Lees hier haar verhaal.

Wie is Kelly van den Ing?


Ik ben 21 jaar en kom uit Groesbeek. Ik ben afgestudeerd als grafisch ontwerper en ben sinds kort begonnen met mijn eigen bedrijf genaamd About Tomorrow. Mijn hobby’s zijn voetballen, series –en films kijken en leuke dingen doen met vrienden, familie en mijn vriend.

Wat is je levensmotto?


‘Haal alles eruit wat erin zit en geniet van iedere dag.’

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?


Toen ik vijf jaar was, ben ik begonnen met voetballen bij De Treffers in Groesbeek. Hier speelde ik toentertijd in een jongensteam en kwam er al snel achter dat ik keepen heel leuk vond om te doen. Ik heb toen, totdat ik ongeveer 13 jaar was, gekeept bij de jongens en ben toen overgestapt naar het volleyballen. Wel ben ik nog twee jaar actief geweest bij een nieuw opgericht meisjesteam bij de treffers, waar ik de mid-mid positie op me heb genomen. Ik ben er daarna vier jaar uit geweest en ben mij volledig op het volleyballen gaan richten. Toen ik geblesseerd raakte aan mijn enkel heb ik een half jaar niks kunnen doen en ben uiteindelijk helemaal gestopt met voetballen. Tot het moment dat mijn vader, toen nog trainer bij het 1e elftal van Vitesse ’08, thuis kwam met de vraag of ik weer wilde gaan keepen bij het 1e dames team van Vitesse ‘08. Ik heb toen een keer mee getraind en vond het meteen weer leuk en ben blijven hangen.

Wat was het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen ervaren?


Het mooiste moment dat ik heb meegemaakt is toen ik zou gaan stoppen bij de jongens C2 bij De Treffers en wij onze laatste en ook kampioenswedstrijd speelde op het hoofdveld. Al onze vrienden en families waren er en we hadden zelfs een commentator die de wissels omriep en wie scoorde. Aan het einde van deze wedstrijd kreeg ik een publiekswissel die ook werd omgeroepen, dat was echt een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt.

Is er volgens jou veel gelijkenis tussen volleybal en het keepen?


Er is een gelijkenis, maar dit heeft meer te maken met reactievermogen en het feit dat je sneller op de grond beland dan dat je kan blijven staan, haha. En natuurlijk dat je met je handen de bal bespeeld. 

Hoe bevalt het keepen je tot nu toe weer?


Het keepen is mij altijd goed bevallen. natuurlijk is het leuker als je veel te doen hebt, maar zo zijn er verschillende wedstrijden. Wel sta ik open om gewoon als voetballer een wedstrijd te spelen, want dat vind ik namelijk ook heel leuk.

Wat is je doel? Wat wil je bereiken?


Mijn doel op dit moment is om het naar mijn zin te hebben tijdens het sporten. Vroeger had ik nog wel ambities om door te breken, maar toen dit uiteindelijk kon, zag ik er toch van af. ik wil vooral veel plezier hebben.

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog wat meegeven?


Keepen wordt vaak gezien als saai of als makkelijk, omdat je niet veel hoeft te rennen, maar dit is echt niet waar. Je kunt als keeper echt een meerwaarde voor het team zijn en dat is het mooiste van alles. Dus ga vooral door en zorg dat je goede training krijgt, want zo word je alleen maar beter!

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar 
dionne.vasmeer@indewandelgangen.com