Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat - Kelsey Kerner (VV Bekkerveld)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Kelsey Kerner. Tot ongeveer haar 15e wisselde ze het keepen af met het voetballen, waarna ze uiteindelijk toch besloot alleen nog maar te keepen en niet geheel zonder succes. Afgelopen seizoen werd ze namelijk, in haar eerste jaar bij Bekkerveld, meteen kampioen in de tweede klasse. Lees hieronder haar verhaal.
 

Wie is Kelsey Kerner? 

Ik ben Kelsey, 24 jaar en ben geboren in Maastricht. Op dit moment woon ik ook in Maastricht, waar ik Mental Health aan de Universiteit studeer. Daarnaast werk ik nog 3 dagen in de week bij de Dwaze Herder in Gronsveld, nabij Maastricht. Naast al deze bezigheden, voetbal ik natuurlijk nog drie keer in de week bij Bekkerveld! 
 

Wat is je levensmotto? 

Waar een wil is, is een weg! 
 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Ik ben op m’n 8e gaan voetballen bij RKVVL/Polaris in Maastricht. Na 2 jaar heb ik de keepershandschoenen aangetrokken. Het voetballen bleef echter toch ook aan me trekken. Rond m’n 15e speelde ik zowel bij dames 1 van RKVVL/Polaris als bij de MB1. Bij het damesteam stond ik links midden, bij de meisjes in de goal. Uiteindelijk heb ik toch de keuze gemaakt om volledig voor het keepen te gaan. Door omstandigheden ben ik rond m’n 18e voor twee seizoenen naar Bunde gegaan, echter wilde ik in de 4e klasse niet m’n plaats onder de lat delen met een andere keepster. Daarna ben ik weer teruggegaan naar RKVVL. Helaas verdween na 2 jaar het dames 1 team, destijds spelend in de 2e klasse. Vele clubs wisten hiervan. En snel vroeg V.V. Scharn of ik daar wilde komen keepen, één week erna klopte Bekkerveld aan de deur. Na een aantal trainingen heb ik, ondanks de afstand, de keuze gemaakt voor deze mooie & goed georganiseerde club, maar nog meer voor het gezellige team! Het 1e jaar bij Bekkerveld was meteen een succes, ik had een basisplaats en we werden met een zéér sterke selectie, waarvan veel nieuwe speelsters, direct kampioen. Tot op heden gaat het in de 1e klasse  redelijk goed in de competitie; 7 punten uit 4 wedstrijden. 
 

Je hebt al bij een aantal clubs gespeeld en dus ook onder verschillende (keepers)trainers, bij welke (keepers)trainer had je de beste/ mooiste herinneringen? 

Het meeste heb ik geleerd van Paul Dohmen, keeperstrainer bij RKVVL/Polaris. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik de keepster ben die ik nu ben. 
 

Wat was het mooiste moment dat je ooit als keepster hebt mogen ervaren?  

Het trainingskamp bij F.C. Twente in Enschede. Dit was een week intensief voetballen met daarnaast een aantal wedstrijden. Dit was echt een zeer mooie en leervolle ervaring. Daarnaast ook het moment dat Standaard Luik mij vroeg om bij hun te komen keepen. Toen was ik echter nog erg jong én had ik zelf nog geen rijbewijs/vervoer. Ik zou dus volledig afhankelijk zijn van mijn ouders. Op dat moment vond ik het enorm erg dat ik deze kans niet kon grijpen, maar achteraf ben ik daar blij om. Anders had ik waarschijnlijk niet de dingen bereikt die ik nu wel heb bereikt, en daar bedoel ik dus niet het voetbal mee.
En, natuurlijk ook de promotie van het afgelopen seizoen! Maar ook het kampioenschap bij V.V Bunde en bij RKVVL/Polaris VR1, en het winnen van de districtsbeker met de MB1 van RKVVL/Polaris. 
 

Vorig jaar werden jullie kampioen en zijn jullie in de eerste klasse gaan spelen, heb je een doel voor jezelf gesteld voor dit seizoen? 

Afgelopen seizoen was een mooi seizoen en een knappe prestatie, hoewel we ook een enorm sterk team hadden voor de 2e klasse. Dit nieuwe seizoen zijn veel speelsters vertrokken, maar hebben we alsnog een sterk en zéér gemotiveerd team overgehouden. Het blijkt dat motivatie belangrijker is dan de kwaliteit van een speelster. Zonder motivatie komt deze kwaliteit toch niet uiting. Een selectie met zo’n gemotiveerde speelsters zal ons nog ver gaan brengen.
Een doel voor mezelf heb ik niet zo, ik vind het vooral belangrijk dat we ons handhaven in de 1
e klasse. Daarnaast vind ik naast de handhaving belangrijk dat de sfeer blijft zoals die nu is, goed dus! 
 

Heb je zelf ook een doel voor de lange termijn? 

Een doel voor de lange termijn? Nee, geen idee. Dit is mede afhankelijk van hoe mijn studie gaat lopen, of ik er één jaar tussen uit ga ja of nee enz. Als ik maar fit blijf, dat is het belangrijkste! 
 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?  

Zoek een vereniging die een keeperstrainer heeft, want alleen van een trainer met ervaring als keeper of als keeperstrainer leer je iets. Een keeper is toch een speciaal iemand met een speciale plaats binnen het team en daar hoort ook een specifieke training bij.
 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com