Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat - Kiki Vissers (Bruheze)

Deze week veranderen we de titel ‘Dames onder de lat’ in ‘Meisjes onder de lat’. Deze week spreken we namelijk met de pas 11-jarige Kiki Vissers. Kiki is begonnen in de F6, belandde per toeval in de goal en is daaruit ondertussen niet meer weg te denken. Ze gaat voor het hoogst haalbare en dat is toch wel keepen bij Ajax en het Nederlands elftal. Lees hier haar verhaal. 

Wie is Kiki Vissers? 

Ik ben 11 jaar en zit in groep 7 van BS Talentrijk in Helmond. Ik heb twee zusjes, waarvan 1 mijn tweelingzus is, en twee broers. Wij zijn thuis dus met z’n zevenen.
 

Wat is je levensmotto? 

Ik hou van alle balsporten, daar mag je me altijd voor wakker maken. 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Ik ben begonnen in F6 bij Bruheze als voetballer, na een paar wedstrijden was het mijn beurt om te gaan keepen en ik ben daarna niet meer uit de goal gegaan. Het jaar daarop volgend zat ik in de F1, het jaar daarna in de E1 en nu dus nog steeds in de E1. Tussen allemaal jongens weet ik me goed staande te houden ondanks dat ik bijna geen specifieke keeperstraining krijg of heb gehad. Gelukkig krijg ik bij de KNVB wel af en toe echte keeperstraining. 

Hoe ben je onder de lat beland? 

Ik heb dus twee oudere broers die ook allebei voetballen. In onze tuin hebben we een  trampoline die gelijk loopt met het gras, dat is de goal. Ik moest van hun op de trampoline gaan staan en ballen tegenhouden die zij op mij af schoten, dat ging er af en toe best hard aan toe, maar ik vond het leuk. Vandaar dat ik op voetbal in de goal ben blijven staan want in de F en E schiet er niemand zo hard als die twee broers van mij. 

Je bent pas geleden uitgenodigd voor de KNVB trainingen, hoe heb je dat ervaren? 

Twee jaar geleden ben ik al uitgenodigd voor enkele proeftrainingen, daarin kwam ik tekort. De scouts zijn me toen wel blijven volgen bij Bruheze. Vervolgens kreeg ik aan het einde van vorig seizoen weer een uitnodiging voor een proeftraining en hebben ze denk ik gezien dat ik wel wat kon, want afgelopen augustus kreeg ik wel een uitnodiging om deel uit te maken van de selectie waar ik nu nog steeds deel van uitmaak. Het is heel leerzaam en vooral heel erg leuk. Je leert er vooral om mee te voetballen. 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Dat maak ik iedere wedstrijd mee, want als we het veld opkomen, zie je de tegenstanders al wijzen naar mij zo van “hé er staat een meisje in de goal, dat wordt een makkie vandaag”, dikwijls komen ze daar wel op terug als de wedstrijd afgelopen is en zeggen ze vaak dat ik goed gekeept heb.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met Bruheze?  

Kampioen worden met mijn team. Dat zal echter niet meevallen, want er zijn enkele teams bij die beter zijn dan ons, maar je weet het nooit…. 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken?  

Het hoogst haalbare natuurlijk en dat is keepen bij Ajax en bij het Nederlands elftal J 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?  

Zorg dat je altijd met plezier naar de trainingen en de wedstrijden gaat en geniet!!! 
 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com