Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Natasha Szczurowski (VV Abdissenbosch)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Natasha Szczurowski. Deze verpleegkundige keepte een aantal jaren geleden nog in de tweede klasse, maar zette het voetbal vanwege haar werk en relatie op een lager pitje. Ze ging voetballen bij Abdissenbosch. Lees hier haar verhaal. 

 

 

 

Wie is Natasha Szczurowski? 

Ik ben bijna 37 jaar en moeder van twee dochters, Lesley van 7 en Healey van 3. Daarnaast werk ik als verpleegkundige in de gehandicapten zorg.  

 

Wat is je levensmotto? 

Geniet van de kleine dingen in het leven.  

 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

12 jaar geleden ben ik als speelster begonnen bij UOW ‘02. Doordat destijds de keepster geblesseerd uitviel en ik de zwakste speler op het veld was, hebben ze mij gevraagd om te keepen. Dit heb ik toen natuurlijk ook gedaan, vond het hartstikke leuk en het lukte ook nog aardig. Doordat ik 16 jaar intensief aan turnen heb gedaan, zat het met mijn sprongkracht ook wel goed.  

 

Je hebt een deel van het seizoen samen met een andere keepster de plaats onder de lat gedeeld. Was er iemand dan de vaste keeper of hadden jullie een roulatieschema? 

Monique was vaste keepster en ik ben weer terug in de spits gaan spelen. Monique is echter gestopt met voetballen en daarom sta ik weer als vanouds onder de lat.  

 

Doordat jullie met z’n twee waren, konden jullie elkaar wel scherp houden. Gunden jullie elkaar ook mooie en belangrijke reddingen of zag je bij voorkeur een blunder van de ander? 

Ik gunde het haar natuurlijk, maar hoopte ook dat ze soms blunderde, zodat ik weer onder de lat kon gaan staan. Maar niet om de wedstrijd te verliezen. Ik wil altijd winnen.  

 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Met UOW ’02 ben ik drie keer op rij kampioen geworden. We begonnen toen in de 5e klasse en stroomde zo door tot aan de tweede klasse. Doordat ik destijds een relatie kreeg en met diensten ging werken, werd combineren lastig. Dat heeft mij toen ook doen besluiten om over te stappen naar Abdissenbosch.  

 

Wat hoop je dit seizoen- te bereiken met Abdissenbosch? 

Wij zijn dit jaar in de 5e klasse ingedeeld en we draaien redelijk mee. Mijn streven is om dit seizoen 3e te worden en dan volgend seizoen om het kampioenschap te gaan strijden. 

 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Ik had altijd een droom om bij Roda te mogen keepen. Deze heb ik laten varen, aangezien ik ondertussen niet meer de jongste ben en ik ook nog eens op latere leeftijd ben begonnen met voetballen.  

 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Waar een wil is, is een weg. Blijf trainen, dan haal je je doel wel. Zorg echter dat je altijd met plezier blijft spelen.  

 

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com