Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Rianna Clephas (AVV America)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Rianne Clephas. Rianne traint naast haar eigen trainingen bij de club ook nog bij Maurice Bouten om zich op die manier nog verder te kunnen ontwikkelen. Lees hier haar verhaal. 

Wie is Rianne Clephas?  

Ik ben Rianne Clephas, 19 jaar oud en woonachtig in Veulen. Ik volg de opleiding Ergotherapie aan de HAN in Nijmegen. Naast mijn opleiding sta ik zo’n 3 keer per week op het voetbalveld bij AVV America Dames 1. Dit doe ik met veel plezier. Verder vind ik het erg leuk om dingen te ondernemen met vrienden en familie.  

Wat is je levensmotto? 

Geniet van iedere dag! 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Toen ik 6 jaar was, ben ik begonnen met voetballen bij SV Leunen. Hier heb ik gevoetbald tot de D-jeugd. In die tijd heb ik de keuze gemaakt om te gaan keepen. Ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze destijds gemaakt heb. In het seizoen 2008/’09 ben ik uitgenodigd om te keepen bij het regionale meisjes team onder de 13 en regio 3. Wat was ik vereerd toen ik de uitnodiging had gekregen van de KNVB. Daarna mocht ik verder in de selectie Interregionale meisjes onder de 13 regio Noord. Vervolgens ben ik uitgenodigd voor de selectiewedstrijd voor district meisjes onder de 14, maar hier heb ik niet meer aan deelgenomen vanwege de overstap naar de middelbare school waar ik op dat moment mijn focus op had liggen. Deze periode bij de KNVB was erg leerzaam voor mij.

Na de C-jeugd heb ik met mijn vriendinnen de overstap gemaakt naar het damesteam van AVV America. Hier sta ik inmiddels al 5 seizoenen met plezier onder de lat. Op de dinsdag heb ik keeperstraining, samen met de keepers van America 1, 2 en de A. Daarnaast volg ik om de week op de zaterdag een keeperstraining onder leiding van Maurice Bouten. Hier haal ik erg veel voldoening uit. Tot slot heb ik op de donderdagavond training met mijn eigen team wat altijd erg gezellig is. 

Hoe ben je onder de lat beland?

Op de basisschool vond ik het al erg leuk om tijdens de pauzes of na schooltijd met vrienden en vriendinnen te voetballen. De stap om bij een club te gaan voetballen was voor mij toen snel gemaakt. Ook voetbalde ik veel met mijn neefjes die allebei keeper waren. Hierdoor wilde ik dit zelf ook gaan proberen. Dit beviel me zo goed dat ik nu nog steeds met heel veel plezier keepster ben.   

Enkele verenigingen hebben al gevraagd of je niet liever bij hun wil gaan keepen, vanwaar de keuze om toch bij AVV America te blijven? 

Destijds voelde ik me erg vereerd dat ik door andere clubs werd benaderd. De overstap heb ik in het verleden nog niet gemaakt, omdat ik het in die periode erg druk had met mijn opleiding en eerst wilde aftasten hoeveel tijd en energie hierin ging zitten. Daarnaast ben ik ook een gezelligheidsmens en vind ik de sfeer bij de dames van AVV America erg leuk.
Ondanks dat ik het erg naar mijn zin heb bij AVV America, ben ik voor mijzelf aan het kijken of ik me nog verder kan ontwikkelen als keepster en een eventuele overstap niet zal uitsluiten.      
 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Ik geniet van iedere wedstrijd waar ik veel reddingen mag doen. Een van de hoogtepunten was toen ik met de C2 van Leunen kampioen ben geworden. Daarnaast hebben we met AVV America Dames 1 meegedaan aan een toernooi. Diegene die door mocht naar de finale moest met penalty’s beslist worden. Ik heb toen verschillende penalty’s tegen gehouden, waardoor we door mochten naar de finale. Dit gaf me een enorme kick.   

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met AVV America? 

Dit seizoen hebben we veel nieuwe speelsters bij ons team gekregen. Ik hoop dat we op het einde van dit seizoen een team hebben die goed op elkaar zijn ingespeeld, zodat we volgend seizoen kunnen beginnen met een frisse start.  

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Ik hoop nog heel lang keepster te mogen blijven. Verder ben ik benieuwd welke uitdagingen er nog op mijn pad gaan komen.  

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Geniet van elk moment dat je onder de lat staat en waarbij gezelligheid en sportiviteit voorop staan.

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com