Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Rianne Balter (LHC)

Deze week wordt de rubriek ‘Dames onder de lat’ weer verruild voor ‘Meiden onder de lat’. Deze week spreken we namelijk met de 13-jarige Rianne Balter. Rianne heeft grootse plannen en wil ooit graag bij een profclub gaan keepen. Voorlopig speelt ze nog gewoon bij LHC MO15. Lees hier haar verhaal.

Wie is Rianne Balter?

Ik ben een spontane meid van 13 Jaar en woon in Eygelshoven. Ik zit op 2 VWO van het Charlemagne college, locatie Eykhagen, in Landgraaf. Mijn zusje (11) heet Larissa en mijn ouders zijn Roger & Susanne Balter
 

Wat is je levensmotto? 

Geniet van iedere dag en haal eruit wat erin zit.
 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Op mijn 7e ben ik begonnen als voetbalster bij LHC in Eygelshoven op de F2. Dit was een jongensteam. Op de E4 en E2 heb ik ook nog gevoetbald. Sinds de D-Jeugd (nu O-13) hebben we een meidenteam. Ik ben daar toen begonnen als keepster. Ik ben tot nu toe keepster gebleven en dat bevalt me heel goed.
 

Hoe ben je onder de lat beland? 

De laatste wedstrijd van het seizoen bij de E2, ik was toen 9, wilde de keeper van het team de tweede helft ook eens voetballen. Er stond immers toch niets meer op het spel. Ik bood aan om de tweede helft te gaan keepen het leek me wel leuk om te doen. Het ging wonderbaarlijk goed en bedacht me toen dat ik dit wel vaker zou willen doen. Na de zomerstop ging ik naar de D-jeugd. Er bleken genoeg meiden op de diverse D-teams te spelen en er kwamen ook nog enkele meiden bij waardoor een meidenteam gevormd kon worden. Ik heb toen meteen aangegeven dat ik wel zou willen keepen. Dat is gelukkig ook gebeurd.
 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

In de najaarscompetitie van 2015 zijn we kampioen geworden. Het was voor het eerst in de historie van LHC dat een volledig meidenteam kampioen werd. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de meiden van Groene Ster. Zij stonden 3 punten achter ons. De eerste helft stonden we met 1-0 voor en in de tweede helft werd het 1-1 gelijk. In de slotfase kregen we de 1-2 tegen en we verloren de wedstrijd. We hadden echter een beter doelsaldo waardoor we toch kampioen werden. Toen was het groot feest!
 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met LHC MO15? 

Ik hoop dat we dit seizoen kampioen worden. We staan zonder puntverlies aan kop met nog 4 wedstrijden te spelen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen
 

Dit interview is een aantal dagen voor het behaalde kampioenschap geschreven, ondertussen is dit team dus kampioen geworden. Namens In de wandelgangen, gefeliciteerd met dit behaalde kampioenschap!

Het seizoen is bijna ten einde, waar zie je jezelf graag over precies een jaar? 

Na de zomer zal ons team uit elkaar gaan vallen omdat enkele meiden over gaan naar de MO17. De meiden die over blijven op MO15  en de MO17 hebben dan te weinig speelsters om een heel team te vormen waardoor we misschien met een andere club moeten gaan samenwerken. Ik hoop dat we alsnog wat meiden erbij kunnen krijgen waardoor dat niet nodig is.

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Mijn  grootste droom is om ooit bij een profclub te kunnen keepen.  Als dat niet lukt dan hoop ik nog lang bij LHC te kunnen blijven. Het is een gezellige club waar iedereen elkaar met respect behandeld.

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Als je wilt gaan keepen en je club heeft geen meidenteam ga er dan toch voor. Het is een heerlijk gevoel als je een goede redding maakt en als dat tegen een jongen is dan is dat nog mooier.

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com