Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Romy Pappers ( DBS VR1)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Romy Pappers. Romy speelt momenteel in de derde klasse bij DBS Vr1, maar stapt na de zomer over naar Nijnsel/ TVE Reclame Vr1 die door het behaalde kampioenschap komend seizoen zal uitkomen in de eerste klasse. Lees hier haar verhaal. 

Wie is Romy Pappers?
Ik ben Romy Pappers, 17 jaar en kom uit Eindhoven. Ik ben al sinds dat ik zes jaar oud ben aan het voetballen bij DBS. Ook ben ik een grote fan van PSV en bezoek ik iedere thuiswedstrijd. In mijn vrije tijd ben ik leiding bij de scouting en speel ik gitaar. Momenteel zit ik nog in mijn eindexamen jaar. 
 

Wat is je levensmotto?
‘If you never try, you’ll never know.’
 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?
Met mijn 6 jaar ben ik als ‘kiddy’ begonnen met voetballen bij DBS in Meerhoven. Na de kiddies ben ik naar de F’jes gegaan, waar ik in mijn eerste jaar gelijk ben gaan keepen. Vanaf hier heb ik ieder jaar ook keeperstraining gehad, ook als ik buiten de selectie teams viel mocht ik mee doen omdat ik erg gedreven was en eigenlijk nog steeds ben. In mijn tweede jaar in de F ben ik tevens uitgeroepen tot beste keepster van het jaar. Na de F’jes ben ik zoals iedereen naar E en D gegaan. In mijn tweede jaar van de D ben ik naar de meisjes gegaan. Hiermee zijn we kampioen geworden en heb ik driekwart jaar gevoetbald. Tussendoor werd ik regelmatig benaderd om extra ook in de D4 (jongesteam) te komen keepen, als ik enigszins in de buurt speelde met mijn eigen team en/ of het kon combineren deed ik dit graag. Toen ik 14 jaar was ben ik een keer gevraagd om bij vrouwen 1 te komen keepen. Waarna ik vrij snel iedere week bij hun keepte. Elke week keepte ik dus twee wedstrijden. Na een jaar heb ik besloten om naar Vrouwen 1 over te stappen om me verder te kunnen ontwikkelen. Hier heb ik twee jaar met veel plezier gekeept. Volgend jaar ga ik de stap naar Nijnsel/ TVE Reclame maken. Om hier nog meer te kunnen leren en om op een hoger niveau te kunnen keepen. 
 

Hoe ben je onder de lat beland?
Toen ik bij de F’jes speelde hadden wij een vaste keeper in ons team, alleen besloot deze jongen om iets anders te gaan doen waardoor we geen keeper meer hadden. Er werd vanuit de trainers gevraagd wie het leuk zou vinden om af en toe eens een wedstrijdje te gaan keepen en dat leek me wel wat. Na een paar wedstrijdjes in de goal wilden alle jongens uit mijn team niet meer keepen, terwijl ik het steeds leuker begon te vinden. Ik heb toen ook besloten om vaste keepster te worden in mijn team en kreeg van de keeperstrainers van de club ook iedere week keeperstraining. Zij hebben mij in die tijd veel geholpen en hierdoor ben ik ook niet meer gestopt met keepen. 
 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken?
Dat ik ooit gevraagd ben om bij de KNVB te komen keepen, dat is helaas vrij snel opgehouden maar het was wel een hele mooie ervaring. Ook dat ik gevraagd werd om in dames 1 te komen keepen vond ik zelf tot zover een hoogtepunt uit mijn ‘carrière’.  Verder was ik super trots toen ik de trofee kreeg van de beste keeper van het jaar 2008/ 2009  en laatst mijn medaille van de 250ste wedstrijd die ik gekeept heb voor DBS. 
 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met DBS Vr1?
Het seizoen zit er zo goed als op, maar ons doel was handhaving in de derde klasse en dat is ons gelukt. Verder willen we het seizoen als team leuk afsluiten, maar er zijn geen echte doelen meer. 
 

Komend seizoen verkas je naar Nijnsel/ TVE Reclame Vr1, best een aardige stap. Hoe is deze stap tot stand gekomen?
Mijn trainers werden na een oefenwedstrijd gevraagd om daar komend seizoen trainer van te worden. Toen zij besloten hadden om de overstap te maken, werd er vanuit Nijnsel gevraagd of zij nog een goede keepster kende. In de oefenwedstrijd destijds was ik ook opgevallen, kortom aan mij de keuze of ik mee ga en dat lijkt mij natuurlijk weer een mooie stap vooruit. 
 

Hoe reageerde je teamgenoten op deze aankomende overstap?
In eerste instantie vonden ze het helemaal niet leuk, want zowel mijn trainers als ik gaan dan weg en  dat is moeilijk en ook te begrijpen. Maar gelukkig gunnen ze mij allemaal de kans en hopen ze dat ik het goed ga doen bij Nijnsel/ TVE Reclame. 
 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken?
Ik hoop zelf dat ik nog veel kan leren, waardoor ik een betere keepster wordt en misschien nog wel ooit op een hoger niveau kan gaan keepen. Maar ik geniet van elk moment en ik zeg altijd: ‘als een hogere stap komt dan pak ik die’. Dus we zullen zien. 
 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?
Doe altijd je best en luister naar de tips van je trainers, want daar kun je echt veel van leren. Maar zorg ook zeker dat je plezier hebt want dat is het allerbelangrijkste! Durf ook fouten te maken, want van je fouten kun je uiteindelijk alleen maar leren. Met gedrevenheid en passie sta ik nu waar ik sta, dus ga ervoor!
 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com