Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat - Sanne Willemse (VV Haarsteeg)

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Sanne Willemse. Sanne is tot nog toe de jongste keepster in deze rubriek, maar dat wil niet zeggen dat zij nog niet weet welke doelen ze voor zichzelf heeft gesteld. Zij wil later namelijk kinderarts worden en de zwarte band bij judo halen. Wat ze met het voetballen wil bereiken en hoe haar dat afgaat kunt u hieronder in haar verhaal lezen. 

 

 

Wie is Sanne Willemse?

Ik ben Sanne Willemse, elf jaar oud. Sinds dit jaar ga ik naar brugklas van het VWO. Dat betekent natuurlijk dat ik soms veel huiswerk heb, maar gelukkig houd ik altijd genoeg tijd over voor mijn grootste hobby, voetbal. Ik zit daarnaast ook al vier jaar, met veel plezier, op judo.   
 

Wat is je levensmotto?

Ik heb nog niet echt een levensmotto, maar als het tegen zit moet ik altijd wel even om het volgende lachen: ‘Als de moed je weer in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.’ 
 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?

Ik ben in 2014/2015 als 1e jaars E begonnen met voetballen bij de meisjes van RKVV Nieuwkuijk. Na een aantal wedstrijden mocht ik van het veld, de goal in. In de tweede helft van dat seizoen, ben ik als keepster mee gegaan naar de D-meiden (7-tal) op een klein doel. In het seizoen 2015/2016 werd het D 7-tal een elftal en mocht ik voor het eerst naar een groot doel. Dit seizoen heb ik de overstap naar VV Haarsteeg gemaakt en sta ik bij de MO13-1 in de goal. 
 

Hoe ben je terecht gekomen bij VV Haarsteeg?

Ik wilde beter worden in het keepen. Ik had al wat keeperstrainingen en cursussen buiten de vereniging om gevolgd. Dit vond ik echt heel leuk en ik wilde daar graag mee doorgaan. Helaas lukte dat toen niet in Nieuwkuijk, dus besloot ik op het einde van afgelopen seizoen eens ergens anders te gaan kijken. Bij VV Haarsteeg heb ik toen met de trainers van de MO13 gepraat. Daar werd duidelijk dat ik én keeperstraining van de club én ook nog een keer extra aandacht van een van de trainers (die zelf keeper is geweest) zou krijgen. Dat betekende dus 2x per week aandacht voor het keepen. Ook had ik snel door, dat het een ontzettend leuke groep meiden was waar ik bij zou komen. Dus eigenlijk heb ik niet lang getwijfeld om de overstap te maken.  
 

Hoe ben je in het doel beland?

Eigenlijk wilde ik al gelijk gaan keepen, maar ze hadden al een keepster in het team waar ik ben begonnen. Dus heb ik eerst een aantal wedstrijden gevoetbald. Toen er steeds meer meiden bij kwamen en we eigenlijk met teveel waren voor een 7-tal, hadden de leidsters besloten dat ook de keepster door moest wisselen. Zo kon ik gelukkig alsnog de goal in. 
 

Hoe zorg je ervoor dat er het beste uit jezelf wordt gehaald?
Door hard te werken en goed te luisteren tijdens de keeperstraining. En daarnaast door goed te luisteren naar de aanwijzingen en tips van mijn eigen trainer. Te leren van wat hij verteld. En daarna te proberen, dat wat we oefenen tijdens de training, ook uit te voeren tijdens wedstrijden. Verder probeer ik steeds vaker aan te geven wat ik moeilijk/lastig vind, zodat we ook daar op kunnen trainen.  
 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met VV Haarsteeg?

Ik zou wel een keer kampioen willen worden, dat ben ik nog nooit geweest. Maar het belangrijkste is dat we als TEAM nog beter worden.  
 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken?

Ik heb een aantal doelen voor mezelf die ik ooit wil bereiken, en het belangrijkste doel is kinderarts worden. Daarnaast heb ik ook nog wat sportieve doelen. Zo zou ik graag de zwarte band met judo halen. En wat betreft het voetbal. Het doel is natuurlijk, zo goed als ik kan, zo hoog mogelijk te spelen en het beste eruit halen.  

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?

Blijf werken aan je mindere punten, ook al is dat niet altijd leuk en zit het soms even tegen. Luister goed naar de aanwijzingen en tips van mensen die er verstand van hebben. Die zijn er om je beter te maken. En mocht je veel ballen om je oren krijgen, vergeet dan niet dat je nooit alleen op het veld staat, maar met nog 10 andere spelers. 
 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com