Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat - Saskia Aspers (SV Leveroy)

a een korte onderbreking gaat de rubriek ‘Dames onder de lat’ verder. Deze week spreken we met Saskia Aspers. Ze begon op haar 16de samen met een aantal meiden met voetballen in Heythuysen als veldspeelster. Ondertussen staat ze al een aantal jaar onder de lat. Lees hier haar verhaal.

Wie is Saskia Aspers? 

Ik ben 28 jaar, woon in Echt en werk als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. 
 

Wat is je levensmotto? 

‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.’ 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit? 

Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen in Heythuysen. Samen met een aantal meiden van school leek het ons leuk om een team te beginnen. Als dispensatiespeelster speelde ik in de C. Al snel bleek dat het leeftijdsverschil toch te groot was. Zo ben ik een jaar later bij de dames in Maasbracht beland. Na 2 jaar in Maasbracht kreeg ik de mogelijkheid om in de 2e klasse te gaan spelen bij SNA, hier heb ik 3 jaar gespeeld. Daarna ben ik overgestapt naar de dames van Roggel, waar ik 5 jaar in het doel heb gestaan. Omdat we van 2 teams terug gingen naar 1 team en daardoor in de 5e klasse zouden gaan spelen, heb ik besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Zo ben ik 1,5 jaar geleden bij de dames in Leveroy begonnen.
 

Hoe ben je onder de lat beland? 

Mijn eerste jaar in Maasbracht stond ik nog als speelster in het veld. Vaak manusje van alles. Al snel bleek dat het voetballen niet echt mijn ding was. Zoals mijn vader zou zeggen: je lijkt wel een dartelend veulen. Beetje lomp af en to, misschien soms iets te fanatiek. Mijn toenmalige trainer dacht dat het keepen wel iets voor mij zou zijn. Vanaf dat moment kreeg ik elke week keeperstraining en ben ik het seizoen erna in de goal gestart. Dat bevalt me zo’n 10 jaar later nog steeds prima! 

Vorig seizoen kwam je vervelend in botsing met een speelster, hierbij verloor je zelfs wat tanden. Ben je tegenwoordig nu wat terughoudender of valt dat wel mee?
Als ik eerlijk ben vond ik het zeker de eerste paar wedstrijden best eng om weer in de goal te gaan staan. Vooral met uitkomen en hoge ballen was ik wat terughoudend. De wedstrijden erna ging het steeds beter en makkelijker en ondertussen ben ik er eigenlijk niet meer mee bezig. Wel draag ik nu tijdens de trainingen en wedstrijden altijd een gebitsbeschermer. Ziet er natuurlijk een beetje vreemd uit, maar voor het gevoel is dit toch wel prettig. In totaal heb ik er 6 weken uit gelegen. Achteraf ben ik heel blij dat we nacompetitie mochten spelen, waardoor ik na 6 weken weer kon keepen en ik er niet te lang over heb kunnen nadenken. 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken? 

Een favoriet moment heb ik niet echt. Het stoppen van een penalty blijft natuurlijk wel altijd leuk. Maar ik probeer vooral elke wedstrijd plezier te hebben. Afgelopen seizoen hebben we als team echt een aantal fantastische wedstrijden gespeeld, dat zijn de momenten waar ik het meest van geniet.  

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met SV Leveroy? 

Het kampioenschap zit er dit jaar niet in. Dus dan hoop ik op het hoogst haalbare: nacompetitie en promoveren natuurlijk ;) 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken? 

Vooral plezier houden in het voetballen en het keepen. Als keepster heb ik nog geen kampioenschap meegemaakt, dus nog een keer kampioen worden zou ik wel mooi vinden. 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven? 

Ben niet bang, ga altijd voluit en doe je best. Prestatie is leuk, maar het belangrijkst is dat je zorgt dat je vooral veel plezier hebt. 

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com