Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat - Steffy Janssen (Sparta '18)

 

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Steffy Janssen. Steffy heeft, na een aantal jaren te hebben gekeept bij verschillende meidenteams, deze zomer de overstap naar de senioren gemaakt. In het begin was dat toch even wennen, maar uiteindelijk komt alles goed. Lees hier haar verhaal.

 

Wie is Steffy Janssen?

Ik ben Steffy Janssen, ik ben 17 jaar en woon in Sevenum. Ik volg de opleiding Mode & Media styling en ik ben keepster bij Dames 1 van Sparta’18.

 

Wat is je levensmotto?

Haha, dit klinkt misschien heel cliché maar mijn levensmotto is ‘Live Life To The Fullest’. Je leeft maar één keer en ik vind dat je dus alles eruit moet halen wat eruit te halen valt.

 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?

Toen ik 12 was, begon ik met keepen in de Meiden D5, waar ik met mijn team belandde in een jongenscompetitie, wat we toen wel grappig vonden. We kregen namelijk steeds opmerkingen van “oh dat zijn maar meiden!” en “die verslaan we makkelijk”, maar stiekem waren wij beter dan veel van die jongensteams. Het jaar daarna kwam ik in de MC1, waar we in een meidencompetitie kwamen, dat was natuurlijk heel anders dan voetballen tegen jongens. In die najaarscompetitie zijn overigens ook nog eens kampioen geworden. In 2014 kwam ik in de MB1, een leuk en gezellig team, waarmee ik ook prijzen heb gepakt, namelijk voorjaarskampioen. In het seizoen 2015-2016 kwam ik in de MA1 terecht. Het niveau van de MA1 lag hoog en we waren een goed team. In de najaarscompetitie zijn we 2e geworden en in het voorjaar waren we kampioen. Nu, seizoen 2016-2017 speel ik in Sparta’18 Dames 1, een leuk gedreven team, waarmee ik hopelijk ook nog prijzen ga pakken.

 

Hoe ben je onder de lat beland?
Nou, eerst vond ik voetbal echt niks, tot die ene keer dat we gingen handballen tijdens de gymles in groep 8. Ik stond op doel en dat beviel me wel, Ik kreeg toen veel opmerkingen van “wow dat kun je goed” etc. en dat vond ik echt leuk om te horen. Er kwam toen een meisje uit mijn klas naar me toe en ze zei meteen dat ik me op moest geven als keepster voor schoolvoetbal, dus voor de lol had ik dat gedaan. Tijdens dat toernooi realiseerde ik me dat ik keepen echt leuk vond en toen heb ik me zo snel mogelijk opgegeven bij de voetbalclub waar ik meteen begon als keepster van de MD5 (MO13).

 

Vorig jaar nog kampioen met je jeugdteam en dit jaar de overstap naar de senioren, hoe bevalt dat?

Deze overstap bevalt me wel goed! De eerste paar weken waren natuurlijk wel eventjes wennen, want ik kwam in een nieuw team en dingen waren heel anders dan in de jeugd. Eerst voetbalde we op zaterdag, nu ineens dan op zondag (wat ik wel wat minder vind, want nu kan ik niet meer uitslapen op zondag). Ook zijn de trainingen op andere dagen en we voetballen nu in een andere competitie.

 

Was het een grote overstap of viel dat eigenlijk wel mee?

Nee, het viel eigenlijk wel mee. Natuurlijk zijn er dingen die anders zijn dan in de jeugd, maar daar raak je wel snel aan gewend! Ik vond de overstap vooral leuk, omdat ik wist dat ik nieuwe dingen zou gaan ervaren en leren.

 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken?

Ik heb ooit een keer in de MC1 een redding gemaakt die mij altijd bij zal blijven. We kregen een corner tegen en er stonden veel mensen voor mij, waardoor mijn zicht een beetje werd belemmerd. De tegenstander schoot de bal op doel en ondanks mijn slechte zicht, dook ik nog naar links en hield die bal heel mooi uit het doel. Als het nu soms nog slecht gaat of het lukt even niet, dan denk ik altijd even terug aan dat moment, waardoor ik weer goede moed en zin krijg.

 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met Sparta 18?
Ik hoop natuurlijk weer op een kampioenschap, maar ik hoop ook op een leuke, gezellige en vooral sportieve tijd met mijn team!

 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken?

Eigenlijk niet veel, ik hoop dat ik gewoon lol blijf hebben in het keepen en dat ik dit nog lang zal blijven doen.

 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?

Blijf altijd goed je best doen ook al lukt het soms niet, blijf hard trainen en dan komt de rest vanzelf!

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlight te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com