Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dames onder de lat – Wieteke Verhoeven (Beerse Boys)

 

Deze week in de rubriek ‘Dames onder de lat’ spreken we met Wieteke Verhoeven. Deze ondernemend manager in opleiding speelt dit seizoen voor het eerst in het 1ste damesteam van Beerse Boys. Lees hier haar verhaal.

 

Wie is Wieteke Verhoeven?

 

Ik ben 18 jaar oud en kom uit Middelbeers, ik voetbal al 14 jaar bij Beerse boys en speel op dit moment voor het eerst bij dames 1. Ik studeer bij De Rooi Pannen in Tilburg en doe de HCF horeca ondernemend manager bar en café. Heel mijn familie houdt van voetbal. Mijn oudere zus voetbalt bij dames 3 van Beerse Boys. Mijn vader heeft ook altijd gevoetbald, maar die is 4 jaar geleden gestopt.

 

Wat is je levensmotto?

 

Ik probeer me altijd voor 100% in te zetten. Wat ik kan hebben, probeer ik te pakken. Alle goals die er in gaan, laat ik achter me en focus me op de volgende bal.

 

Hoe ziet je voetbalcarrière er tot nu toe uit?

 

Ik ben begonnen met voetballen toen ik 4 jaar was. Toen begon ik in de trainingsgroep. Toen ik 7 jaar was ging ik naar de F7, F3 en F2. Daar mocht ik voor het eerst wedstrijden spelen. Nadat ik te oud was voor de F, ging ik naar de E daar heb ik in de E3 en E2 gespeeld. In de E werd ik gescout voor de KNVB, ik heb toen 1 jaar bij de KNVB gevoetbald. Door een enkelblessure kon ik daar helaas niet meer verder. Vervolgens ging ik weer verder bij de D2 van Beerse Boys tussen de jongens, ook daar heb ik 1 jaar gespeeld. Hierna ging ik bij mijn vriendinnen voetballen in de MC1, in dat jaar werden we ook meteen kampioen. Ons team ging helemaal compleet door naar de MB1 en MA1 we speelde toentertijd bijna 5 jaar samen. Dit jaar is ons team uit elkaar gegaan. Ik speel nu in dames 1, waar ik het ook goed naar mijn zin heb.  

 

Hoe ben je onder de lat beland?

 

Toen ik over ging naar de MB1 kreeg ik een enkelblessure waardoor ik niet meer mocht voetballen. Op dat moment had dat team geen keepster. Ik dacht, dan ga ik wel keepen. Ik ben toen keeperstraining gaan volgen en vond het erg leuk om te doen. Sindsdien ben ik gewoon keepster geworden. Ik keep nu 4 jaar en zit nu mijn eerste jaar bij dames 1.

 

Je bent begonnen als veldspeelster en staat ondertussen al een tijdje in het doel. Verlang je nog niet terug?

 

Natuurlijk verlang ik terug naar het veld, maar ik ga dat niet riskeren. Ik vind keepen even leuk om te doen en ik doe het ook met plezier. Ik heb nog wel eens gevoetbald, maar dat kon ik niet volhouden. Dus dat heb ik maar achter me gelaten. Ik focus me nu helemaal op het keepen, om nog beter te worden.

 

Wat is het mooiste moment dat je als keepster hebt mogen meemaken?

 

We werden in de MA1 kampioen. We werden uitgenodigd om voor het Zuid-Nederlands kampioenschap te voetballen. We moesten tegen Emplina, waar we in een andere competitie ook tegen speelde. We wisten dat het een moeilijke tegenstander werd, maar we wonnen die dag met 4-2. Die dag vergeet ik niet snel.

 

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met Beerse Boys?

 

Ik hoop dat we goed mee blijven voetballen en in de middenmoot blijven. Het kampioenschap zit er dit seizoen helaas niet meer in voor ons. 

 

 

 

Wat hoop je zelf ooit te bereiken?

 

Ik denk dat ik te oud ben om ooit nog gescout te worden. Maar het zou leuk zijn om bij PSV te keepen. Maar ik hoop dat ik nog vele jaren bij Beerse Boys kan blijven, waar ik het goed naar mijn zin heb.

 

Wil je de (opkomende) keepsters van het zuiden nog een advies meegeven?

 

Als je een goal door laat gaan, ga daar niet om treuren. Het is een teamsport en het is niet alleen jou schuld dat er een tegengoal valt.

 

Ken jij een keepster, of speelt in jouw team een keepster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlight te staan? Stuur dan een mail naar dionne.vasmeer@indewandelgangen.com