Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Damesvoetbal – Jessica van Mourik (OVCS VR1)

Deze week in de rubriek damesvoetbal; een interview met OVCS aanvoerster Jessica van Mourik. Jessica is met de dames van OVCS momenteel via de nacompetitie aan het strijden voor een plek in de 2e klasse.
 

Jessica, je speelt momenteel bij OVCS als centrale verdedigster en aanvoerster. Waarom juist voor deze club?
Een aantal dames hadden de overstap naar OVCS gemaakt nadat  ons vorige team bij RKVV Almania werd opgeheven. Op dat moment was ik aan het revalideren na een voorste kruisband reconstructie. Aan het einde van de revalidatie, trainde ik 1x per week nog bij de fysio en mocht ik 1x per week op het veld trainen.  Alleen trainen en daarna zouden we wel verder zien. Maar na een paar trainingen zat ik alweer op de bank omdat er te weinig speelsters waren. En zo ben ik bij OVCS terecht gekomen en zijn we alweer bijna 5 jaar verder.   

Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen/trainen?
Volgens mij was ik een jaar of 10. Op dat moment turnde ik, ook leuk maar veel dagen ging ik met mijn vader mee naar het voetbalveld. Het was mijn 2
e thuis. Een groot deel van de familie was actief bij VV Sittard, opa terreinknecht, oma in de kantine, mijn vader, broertje en ooms voetbalden er. Ik kan me nog goed herinneren dat er een meisje vanuit Abcoude (Marinka) naar Sittard was verhuisd, ze kwam bij me in klas en vertelde dat ze voetbalde. Omdat ze nog te jong was om bij de Dames te spelen, ging ze in een jongensteam spelen. Toen wilde ik ook gaan voetballen en heb ik mijn vader zo gek gekregen dat ik mocht voetballen. Ik ben in de E-tjes (E4) gestart met 5 meiden en 4 jongens samen met onze trainster Lieke en leiders Adriaan en Lei.  We werden meteen kampioen! En zo is het begonnen…
 

Wat is het mooiste moment of moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster?
In de jeugdteams (VV Sittard) waarin ik heb gespeeld tot en met de B, heb ik een aantal (beker)kampioenschappen mogen meemaken. En heb ik 3x een toernooi in Milaan mogen spelen. Fantastisch!
 


Op mijn 18e heb ik de overstap gemaakt naar de dames van RKVV Almania. Ook hier zijn we gepromoveerd en kampioen geworden. Het mooiste kampioenschap was in het seizoen 2004-2005 in en tegen Venray. Degene die deze wedstrijd won was kampioen. Er waren veel toeschouwers en meegereisde supporters. Wij wonnen met 2-0. De terugreis in de bus was natuurlijk een feest!  

Jullie hebben een goed seizoen gehad afgelopen jaar, hoe zou je de sfeer kunnen omschrijven in het team?
De sfeer is goed, leuke meiden, een mix van jong en iets ouder ;-), goede trainers en begeleiders. Ook buiten het voetbal ondernemen we van alles, van een weekendje weg tot uit eten en voetbalwedstrijden kijken. Iedereen probeert er bij te zijn. Dat zie je ook wel terug op het veld. We zijn een team die voor elkaar werkt als het even iets minder gaat . 
 

Jullie hebben nu de strijd om promotie naar de 2e klasse bereikt, wat was de doelstelling voorafgaand aan het seizoen?
De doelstelling was: zo lang mogelijk mee spelen voor het kampioenschap!
 

Is die doelstelling een bereikt volgens jou?
Ja de doelstelling is behaald. We hebben wat opstartproblemen gehad, maar zijn goed terug gekomen. We zijn 2
e geworden, met 8 punten voorsprong op de nr. 3 en hebben zelf de 2e periode gewonnen. 
 

Nu spelen jullie nacompetitie, wat vond je van de wedstrijden tegen Boekel sport?
Boekel Sport was een onbekende ploeg voor ons.  We zijn uitgegaan van onze eigen kracht.
 


We scoorden gelukkig snel, maar maakten het ons zelf lastig,  doordat we de kansen niet afmaakten. En een foutje achterin en hij ligt er in. In de uitwedstrijd werd het nog spannend toen zij de 2-3 maakten en onze keepster ons nog redde voor de 3-3, gelukkig voor ons maakten we kort daarna de 2-4.  In de thuiswedstrijd lag de bal ook snel in het netje voor ons. Maar ook hier werd het nog even spannend. Uiteindelijk hebben we een 3-1 overwinning geboekt.
 

Hoe schat je jullie kansen in voor de verdere nacompetitie? 

We spelen tegen OJC Rosmalen Vr 2. Vorige week de 1e wedstrijd gespeeld en met 3-0 gewonnen. We hebben een goede stap gezet, maar het is zeker nog niet gespeeld.  
 

Stel, jullie promoveren volgend seizoen, wat is dan de doelstelling? 

Vooraf zeg ik: Handhaven. Maar het kan natuurlijk nog veranderen.

 

Veel succes in de verdere strijd voor een plek in de 2e klasse!