Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Damesvoetbal - Joyce Miesen (Geusselt Sport): 'De adrenaline en wedstrijdzenuwen van een zondag zijn gewoon genieten.'

 

Deze week in de rubriek ‘Damesvoetbal’: Joyce Miesen (31). Joyce is aanvoerster van Geusselt Sport dames 1 en afgelopen weekend pakte ze met haar ploeg de periodetitel. Momenteel staan de dames van Geusselt Sport stijf bovenaan met een maximale score van 21 punten. In het dagelijks leven is ze fulltime mama en ze beschrijft zichzelf als een “pittige tante” (op een correcte manier), maar ook een eerlijk en oprecht persoon, die veel houdt van “lachen, gieren en brullen”.


1. Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?

Op dit moment speel ik al zeker 12 jaar voor Geusselt Sport (voorheen WVV'28), ik ben de laatste man en tevens aanvoerster van het team.

 

2. Waarom juist voor deze club?

Ik speel al zolang bij deze club en met bepaalde dames samen, dat je toch een band met elkaar krijgt. Juist dit jaar zijn we met meerdere oud speelsters weer in één team terecht gekomen, onder leiding van onze oud-trainer Frans Houben. We hebben eindelijk weer echt een team op het veld staan. We zijn dit seizoen met 20 speelsters, waarvan iedereen ook even belangrijk is en waarbij we elkaar allemaal waarderen, dat is binnen het dames voetbal nogal eens lastig voor elkaar te krijgen.

 

3. Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen?

Ik voetbal zelf al van kleins af aan, vroeger begon het natuurlijk met straatvoetbal. Naarmate ik beter werd, ben ik toch maar in teamverband gaan spelen, samen met allemaal vriendinnen bij SCM. De adrenaline en wedstrijdzenuwen van een zondag zijn gewoon genieten. Ik kijk altijd uit naar de wedstrijddag.

4. Wat vind je het leukste aan het voetbal?

Het teamverband. Je kan elkaar zoveel sterker maken. De fysieke duels vind ik zelf altijd het lekkerst.


5. Afgelopen week pakte jullie als team de periodetitel, wat ging er door je heen?

Als aanvoerder ben ik er natuurlijk elke week mee bezig. Ik wist dat wanneer we minimaal één punt zouden pakken, de periodetitel veilig was. Uiteraard hielden we dit rustig onderling en wilden we onze tegenstander niet onderschatten. Toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot, vierden we dit dan ook met zang, dansje en flink gejuich.


6. Hadden jullie aan het begin van het seizoen de verwachting dat het zo goed zou gaan?

Zelf hebben Marielle en ik ontzettend ons best gedaan om een zo goed mogelijk team bij elkaar te krijgen. Toen de overschrijvingen binnen waren en we zagen welke aanwinsten we hadden, hadden wij wel het gevoel dat we een mooie prestatie neer konden zetten met dit team.


7. Met de 5-1 overwinning op Wittenhorst staan jullie met een maximale score van 21 punten boven aan. Is de doelstelling nu het kampioenschap?

Zeer zeker! Vanaf het begin werd dit al door meerdere speelsters geroepen. Zelf ben en blijf ik altijd huiverig. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren, maar we zullen zeker ons best blijven doen deze maximale score voort te zetten en een kampioenschap binnen te slepen!


8. Wat is het mooiste moment dat je mee hebt mogen maken als voetbalster?
Het mooiste moment is toen we met 10 man de bekerfinale tegen het sterke eerste vrouwenteam van Someren wisten te winnen. De inzet die we toen hebben gegeven was onbeschrijfelijk en het gevoel met die beker in onze handen, wat een feest!


9. Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven?

Het is altijd gezellig en lachen. We vechten en werken voor elkaar we zijn gewoon echt één team. Zelf zeggen we ook altijd: Eén team, één taak!


10. Hebben jullie een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?

Voor de wedstrijd komen we allemaal samen op het veld, armen om elkaar heen, ik als aanvoerder doe dan een zegje om ons te motiveren en dat sluiten we af door heel hard te roepen; Wat gaan we doen; WINNEN!


11. Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het damesvoetbal volgens jou?

Zelf denk ik dat de mensen het vrouwenvoetbal onderschatten. Ze vinden altijd dat het niveau van de mannen hoger ligt. Dit vind ik niet altijd het geval. Er zijn genoeg damesteams die niet onder doen voor de mannen. Alhoewel dit natuurlijk wel afhangt van het niveau binnen de dames. Er is uiteraard wel een verschil tussen het recreatieve voetbal en het prestatieve.


12. Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?

Steeds meer. Kijk naar de eredivisie voor vrouwen, eindelijk is er ook voor de dames zo'n soort competitie opgezet. En natuurlijk de CTO teams, waarbij talenten terecht komen, dit was er vroeger allemaal niet.

Tot slot, het snelle vragen rondje!


13. Droom voor de toekomst?

Kampioenschap.


14. Favoriete club?

Ajax.


15. Favoriete speler?

Davy Klaassen.


16. Voorzet geven of zelf scoren?

Voorzet geven.


17. Favoriete programma’s ?

CL en EL, Blacklist


18. Favoriete muziek?

Van alles, zolang het geen hardcore is.


19. Etentje of avond stappen?

Etentje.


20. Angst voor?

Spinnen.

 

Ken of ben jij een speelster met een opmerkelijk verhaal of die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar emile.scheres@hotmail.com