Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Damesvoetbal - Marlou Verkoelen (RKVB Baexem): 'We hebben als team de laatste jaren grote stappen gezet, er zit veel meer voetbal in nu.'

Deze week in de rubriek “Damesvoetbal” spreken we met aanvoerster Marlou Verkoelen (28), speelster van RKVB Baexem. Marlou is woonachtig in Baexem en werkt als woonbegeleidster bij PSW en is daarnaast één middag in de week werkzaam op een studiebegeleidingsbureau. Ze typeert zichzelf als een rustig en zorgzaam persoon, maar op het veld is ze erg fanatiek. We stelden haar een aantal vragen.  


1. Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?

Ik speel bij RKVB dames uit Baexem. Op dit moment ben ik de aanvoerster van het team. Mijn positie is laatste man. 


2. Waarom juist voor deze club?

Bij RKVB ben ik gaan voetballen toen ik zes jaar was. Ik speel altijd met veel plezier en voel me thuis binnen de club. Ik ben samen met Linda begonnen bij de F-jeugd en samen hebben we de jeugd doorlopen bij de jongens. Daarna hebben we samen de overstap gemaakt naar het damesteam.  


3. Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen/trainen?

Ik ben dus begonnen met voetballen toen ik zes jaar was. Ik ging met mijn vader mee. Pap heeft ook heel lang gespeeld voor RKVB Baexem. Voetballen was waar ik mijn energie in kwijt kon.  


4. Wat vind je het leukste aan het voetbal?

Ik ben vrij fanatiek. Mijn instelling is dus ook willen winnen. Daarnaast vind ik het samen spelen in een team heel belangrijk. Samen willen winnen en samen plezier hebben. Dat geeft mij voldoening.  


5. Zou je je voetbal/sport carrière kunnen beschrijven?
Ik ben begonnen toen ik zes jaar oud was bij de F jeugd. Samen met een vriendinnetje Linda speelden we in een jongensteam. Na de E-jeugd hebben we een jaar in het meisjes team 7 tegen 7 gespeeld. Dit ging echter na een jaar uit elkaar wegens onderbezetting. Daarom hebben wij de overstap gemaakt  naar de C-jeugd. Dit hebben we t/m de B-jeugd 15-16 jaar gedaan. Daarna hebben we de overstap gemaakt naar het damesteam. We bleven wel nog een jaar trainen bij de A-jeugd.   


6. Jullie staan tweede dit seizoen met 18 punten. Afgelopen zondag hebben jullie pas je eerste verlies geleden. Wat is de doelstelling voor dit seizoen?

Onze doelstelling is kampioen worden. Zoals het er nu uit ziet gaat dit heel spannend worden. Ik denk dat Reuver, Linne en RKVB aan elkaar gewaagd zijn. 


7. Wat was de doelstelling voorafgaand aan het seizoen?

We zijn nu in de zesde klasse derde en tweede geworden. Voor ons wordt het tijd om kampioen te worden. Dit was ook de insteek bij aanvang van het seizoen.


8. Jullie hebben dit seizoen een indrukwekkend doelpunten gemiddelde. 35 doelpunten voor en slechts 3 tegendoelpunten, een knappe prestatie. Hoe verklaar je dit?

We hebben als team de laatste jaren grote stappen gezet. Er zit veel meer voetbal in nu. Conditie speelt ook een belangrijke rol. We willen werken voor elkaar en elkaar helpen op het veld. Wie er het beste voor staat scoort. En natuurlijk hebben we een hele goede keepster. 


9. Waar irriteer/erger je je het meest aan tijdens een wedstrijd?

Onterechte beslissingen. 


10. Wat is het mooiste moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster/vrijwilligster/trainer?

Mijn jaren bij de jeugd zijn hele mooie jaren geweest. Vaak hoorden we dat meisjes niet konden voetballen. Het gaf dan heel veel voldoening om het tegendeel te bewijzen. Ik heb ook heel veel geleerd in het jongensteam.  


11. Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven?

De sfeer binnen het team is goed.  We hebben regelmatig uitstapjes. Deze week lopen we als team mee tijdens een spokentocht. Ook proberen we elkaar voor -en tijdens de wedstrijd te motiveren. Er wordt serieus getraind, maar er is ook altijd plaats voor een grapje en plezier. 


12. Hebben jullie als team een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?

We hebben geen ritueel. Wat we wel hebben is ‘Sjarl’ de beer. Deze mascotte hebben we vorig seizoen van de dames veteranen gekregen. Deze zit iedere wedstrijd bij ons op de bank.  


13. Gaat het er hard aan toe, wanneer jullie een wedstrijd spelen?

Over het algemeen niet. We proberen altijd te blijven voetballen. Soms een nuttige overtreding. Je ziet zelden ernstige overtredingen. Dit wil niet zeggen dat er geen felle duels zijn, deze zijn er zeker. 


14. Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het damesvoetbal volgens jou?

Dat dames niet kunnen voetballen. Dit roepen meestal mensen die zich er niet voor interesseren.  


15. Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?

Tegenwoordig steeds meer. Binnen onze club absoluut! 


Tot slot, het snelle vragen rondje! 


16. Droom voor de toekomst?

Kampioen worden met RKVB dames. 


17. Favoriete club?

RKVB. 


18. Favoriete speler?

Miedema. 


19. Voorzet geven of zelf scoren?

Voorzet geven. 


20. Favoriete programma’s ?

Expeditie Robinson en Wie is de Mol?


21. Favoriete muziek?

Kensington.


22. Etentje of avond stappen?

Etentje.


23. Angst voor?

Spokentochten. 


Ken jij, ben jij, of speelt er in jou team een speelster/trainer(ster) met een opmerkelijk verhaal of iemand die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar redactie@indewandelgangen.com