Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Damesvoetbal - Michelle Versteegen (FC Maasgouw)

Deze week in de rubriek damesvoetbal: Michelle Versteegen (26). Michelle voetbalt voor de Dames 1 van FC Maasgouw en in het dagelijks leven werkt ze als projectmedewerker Zorgverkoop bij Stichting Land van Horne. Michelle beschrijft zichzelf als een sociaal en eigenwijs persoon, die erg gedreven is, maar ook een tikkeltje onhandig. Haar hobby’s zijn, behalve voetbal, winkelen, lezen en hardlopen.

Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?

Ik ben actief bij FC Maasgouw, een fusieclub van dorpskernen Wessem en Thorn. Ik speel zelf bij Dames 1, meestal als aanvallende middenvelder. Daarnaast train ik de J-07 en ben ik lid van het bestuur en de activiteitencommissie van de vereniging. 


Waarom juist voor deze club?

Toen ik ben begonnen met voetballen, was het damesvoetbal nog in opkomst. Er waren in de buurt geen clubs met meisjesteams. Daarom was het logisch om in eigen dorp te beginnen met voetballen.  


Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen?

Mijn vader is, zolang ik me kan herinneren, betrokken bij de vereniging. Het voetbal zit er daarom van jongs af aan in bij ons gezin. Toen ik 10 jaar was, ben ik begonnen met voetballen. De eerste jaren waren we maar met 4 meisjes lid en speelden we bij de jongens. Vanaf de C-jeugd is er voor het eerst een meisjes 7-tal gevormd. Later is dit een 11-tal geworden en in 2011 zijn we doorgestroomd als eerste damesteam van FC Maasgouw.   


Wat vind je het leukste aan het voetbal?

Het plezier binnen het team en de voldoening van een goede wedstrijd. De prestaties vallen dit seizoen, mede door veel blessureleed, tegen. Toch wordt er over het algemeen niet slecht gespeeld en heb ik er alle vertrouwen in dat de punten nog wel gaan komen.


Waar irriteer/erger je je het meest aan tijdens een wedstrijd?
Partijdige scheidsrechters en toeschouwers die zich met de wedstrijd bemoeien.  


Wat is het mooiste moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster?

Het kampioenschap tijdens ons eerste seizoen als Dames 1.  


Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven?

Door een aantal wisselingen tijdens het vorige seizoen bestaat ons team dit jaar uit een heel aantal nieuwe speelsters. In het begin is dit een beetje aftasten en heeft het tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Maar de sfeer is goed en tijdens de trainingen wordt, mede dankzij het trainerduo, veel gelachen.  


Hebben jullie een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?

Nee, dit hebben we eigenlijk ook nooit gehad. Het ritueel na de wedstrijden wil overigens wel nog als eens tot in de late uurtje doorgaan ;).


Gaat het er hard aan toe, wanneer jullie een wedstrijd spelen?

Af en toe wordt er wel eens een harde overtreding uitgedeeld, maar over het algemeen valt dit wel mee. Verbaal kan het er soms harder aan toe gaan.  


Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het damesvoetbal volgens jou?

Dat dames geen verstand hebben van voetbal.  


Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?

Het vrouwenvoetbal is nog steeds groeiende. Hierdoor merk je wel dat het steeds meer serieus genomen en geaccepteerd wordt, ook binnen FC Maasgouw. De dames- en meisjesteams worden steeds meer betrokken bij activiteiten en zijn ook in toenemende mate actief binnen de vereniging.  


Tot slot, het snelle vragenrondje!  


Droom voor de toekomst?

Rondreis maken in Canada. 


Favoriete club?

Feyenoord. 


Favoriete speler?

Iniesta. 


Voorzet geven of zelf scoren?
Voorzet geven. 


Favoriete programma’s?

Grey’s Anatomy. 


Favoriete muziek?

Coldplay. 


Etentje of avond stappen?

Beide. 


Angst voor?

Clowns.