Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Damesvoetbal - Vera Neven-Wanrooij (VV Amstenrade)

Deze week in de rubriek “Damesvoetbal”; Vera Neven-Wanrooij (29). Vera speelt momenteel voor VV Amstenrade en heeft daarvoor bij de dames van Fortuna Sittard gespeeld. Op haar 19de werd ze geselecteerd voor oranje O-19. In het dagelijks leven is ze Arts in opleiding tot internist in het Zuyderland ziekenhuis te Sittard. Ze is woonachtig en Heerlen en haar hobby buiten voetbal is wielrennen. 

Voor welke club ben je actief en in welke functie/positie?

VV Amstenrade als centrale middenvelder. 
 

Waarom juist voor deze club?

Het is een leuke groep met veel oude bekende teamgenoten en spelend op vrij hoog niveau. 
 

Wanneer en waarom besloot je te gaan voetballen/trainen?

Ik ben rond mijn 7e gaan voetballen bij BSV/Limburgia bij de E-jeugd. Na school was ik vrijwel altijd met de jongens uit de buurt op straat aan het voetballen. De keus om op voetbal te gaan was dus snel gemaakt. 
 

Wat vind je het leukste aan het voetbal?

De voldoening die het geeft als je met een team een (moeilijke) wedstrijd winnend kunt afsluiten. 
 

Zou je je voetbal/sport carrière kunnen beschrijven?

Op mijn 7e ben ik begonnen bij de jongens van BSV/Limburgia, hier heb ik gespeeld in de eerste elftallen tot in de C1. Op mijn 15e ben ik bij de vrouwen van RKTSV gaan voetballen. Op mijn 19e ben ik kortdurend geselecteerd voor oranje O19. Tijdens de seizoenen bij RTKSV hebben we 1x de bekerwinst in zuid II gehaald en zijn we drie keer kampioen geworden, waarvan het kampioenschap in de Topklasse in 2012 de mooiste was. Voor het seizoen 2012-2013 zijn we met het hele team van RKTSV na 10 jaar overgestapt naar Fortuna Sittard (waarbij we wel in de topklasse bleven spelen). Voor het seizoen 2015-2016 heb ik gekozen om op lager niveau te gaan voetballen bij RKSV Bekkerveld, waarna ik dit jaar naar vv Amstenrade ben overgestapt. 
 

Jullie staan momenteel tweede in de Eerste Klasse D, op twee punten achterstand van de koploper Bavel. Jullie hadden, tot afgelopen week, nog niet verloren. Gaan jullie voor het kampioenschap?

Dat is zeker onze doelstelling. We hebben een team met veel voetballende kwaliteiten, dus ik denk dat dit een reële doelstelling is. 
 

Vorig weekend ontvingen jullie VIOD in de beker, een Friessche club. Hoe is het bekeravontuur bevallen?

In de 1e ronde van de KNVB beker hebben we drie mooie overwinningen behaald, onder andere tegen twee hoofdklassers. Helaas hebben we in de 2e ronde tegen hoofdklasser VIOD in een gelijk opgaande strijd aan het kortste eind getrokken. 
 

Is het Friessche voetbal anders dan het  Limburgse? (Denk aan spelbeleving, felheid, enz.)

Dit heb ik nooit echt zo ervaren. Elftallen uit de Randstad  zijn meestal wel wat feller en brutaler, maar daarmee niet altijd beter.

Waar irriteer/erger je je het meest aan tijdens een wedstrijd?

Wegzakken naar het niveau van een mindere tegenstander. En daarnaast kan ik me ook wel irriteren aan een niet goed fluitende scheidsrechter. 
 

Wat is het mooiste moment dat je hebt mee mogen maken als voetbalster/vrijwilligster/trainer?

Het kampioenschap in de landelijke Topklasse met RKTSV  in het seizoen 2011-2012 was mooi en 10 jaar geleden, toen ik bij de selectie voor Oranje onder 19 zat. 
 

Hoe zou je de sfeer binnen jullie voetbalteam willen beschrijven? Hoe draag jij hier aan bij?

Er zijn altijd enkele gangmakers en meiden die wat minder op de voorgrond treden, maar het team is een leuke mix van jong en oud die goed met elkaar overweg kunnen. Er is geen groepjesvorming. Dit is enorm belangrijk om op het veld te kunnen presteren. 
 

Hebben jullie als team een bepaald soort ritueel voor de wedstrijd?

Nee, behalve dezelfde warming-up hebben we geen ander ritueel voor een wedstrijd. 
 

Gaat het er hard aan toe, wanneer jullie een wedstrijd spelen?

Als de tegenstander fysiek speelt, schuwen wij de duels ook zeker niet. Wij zijn vaak juist de voetballende ploeg die het spel wil maken. 
 

Wat is de grootste misvatting of het grootste vooroordeel over het vrouwenvoetbal volgens jou?

Dat vrouwenvoetbal met mannenvoetbal kan worden vergeleken. 
 

Wordt volgens jou het vrouwenvoetbal geaccepteerd en serieus genomen?

Als je het huidige vrouwenvoetbal vergelijkt met 22 jaar geleden, toen ik begon met voetballen, als enige meisje in de jeugd tussen alle jongens, dan is er een hoop veranderd in positieve zin. Het doet mij goed om te zien hoeveel meiden er momenteel voetballen op de Nederlandse velden. Dit is een mooie ontwikkeling en mede door de goede prestaties van het Nederlands vrouwenelftal wordt het vrouwenvoetbal steeds meer echt serieus genomen. 
 

Tot slot, het snelle vragen rondje!
 

Droom voor de toekomst?

Stabiele hoofdklasser met veel jonge talentvolle meiden. 
 

Favoriete club?

PSV. 
 

Favoriete speler?

(was) Mark van Bommel. 
 

Voorzet geven of zelf scoren?

Voorzet geven. 
 

Favoriete programma’s ?

Flikken Maastricht, Wie is de Mol? 
 

Favoriete muziek?

Coldplay, top40, jaren 90. 
 

Etentje of avond stappen?

Etentje. 
 

Angst voor?

Slangen.

 

Ken jij, ben jij, of speelt er in jou team een speelster/trainer(ster) met een opmerkelijk verhaal of iemand die het verdient om een keer in de spotlights te staan? Stuur dan een mail naar redactie@indewandelgangen.com