Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Dapper SV Deurne verliest op een zure manier van Chevremont

Een , door het ontbreken van Joost Bukkems,Stefan van de Werf en Thijs Matteij opnieuw  gehandicapt sv Deurne leed vanmiddag op een zonovergoten Kranenmortel een wel heel zure nederlaag.

Zuur , vanwege het feit dat twee doelpunten door verdedigings fouten werden weg gegeven , maar ook doordat de tegenstander mede door coach Van Dijk wel heel irritant acteerde .

De wedstrijd begon met een licht overwicht van de tegenstander en hoewel Harm vd Steen in de derde minuut al een goede kopkans kreeg was het Chevremont dat in de vijfde minuut een aanval succesvol afrondde, een schot vanaf de rand zestien , bleek onhoudbaar voor invaller doelman Dirk van der Linden, jammer want Dirk keepte in de rest van de wedstrijd foutloos.

Na de 0-1 achterstand ging sv Deurne op jacht naar de gelijkmaker en deed dit met zeer acceptabel voetbal, kansen kwamen er eerst voor Maarten Vos in de 20e minuut  die een prima kopbal ( ! ) net voor langs zag gaan,verder  corners die net geen doel troffen , tot de 26e minuut toen een prima aanval over links bij Parfait Luwawa kwam, zijn schot werd in eerste instantie gekeerd door de uitstekende doelman Mark Voss, maar het was Harm van der Steen die de bal binnentikte, 1-1. In de volgende 20 minuten bleef sv Deurne op de voorsprong jagen, maar kansen van Vos, vd Steen en Ruhendry werden niet in doelpunten omgezet en helaas speelde de grensrechter van de tegenstander bij buitenspel discussies een negatieve hoofdrol. Zo leek de rust met een een teleurstellende 1-1 bereikt te gaan worden, leek... want in de 45e minuut werd slordig verdedigen van sv Deurne uiteindelijk met een ongelukkig eigen doelpunt van Quincy Plas afgestraft, 1-2 voor Chevremont.

De tweede helft werd eigenlijk een voor de thuisclub heel zure, de tegenstander probeerde met allerlei middelen het spel te ontregelen en de voorsprong over de tijd te brengen, terwijl de thuisclub  niet in staat bleek om hier een adequaat antwoord op te vinden . De wedstrijd leverde nauwelijks kansen op, werd door veel overtredingen , wissels en gedoe , waar de scheidsrechter maar moeilijk vat op kreeg , een bizar schouwspel en zelfs in de 95e minuut kwam er nog een doelpunt bij, niet voor de thuisclub , maar de tegenstander kwam met 1-3 "professioneel " weg.

Kortom een wedstrijd om heel snel te vergeten, goed te trainen en de kopjes weer snel de juiste richting te krijgen, as donderdag wacht immers de bekerwedstrijd tegen Sparta,25 op het Heereind in Beek en Donk en zondag de thuiswedstrijd tegen Bekkerveld.

Opstelling sv Deurne:
van der Linden, Plas, Louwers, Veeneman, Kuijpers, Lammers, Loverbos, Vos ( 75 e minuut Steeghs ), Luwawa, van der Steen en Ruhendry.

Door: Jos Aarts