Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De Coronacrisis en de gevolgen voor de sportverenigingen

We leven in een bijzondere en lastige tijd, ook de sportsector en dus ook de sportverenigingen zullen de gevolgen hiervan ondervinden. Samen willen wij er echter voor zorgen dat we deze periode goed doorkomen en dat we na afloop van de coronacrisis weer vol aan de slag kunnen samen! Daarom is Negen aan de slag gegaan met een factsheet voor de sportverenigingen.

Negen biedt verenigingen in diverse gemeenten ondersteuning middels verenigingsondersteuners. Verenigingen brengen mensen bij elkaar en zorgen voor plezier. Een unieke verenigingsstructuur! Echter zien wij dat verenigingen onder druk staan. Mensen verenigen zich meer vanzelfsprekend waardoor het een uitdaging is voor iedere vereniging om leden te behouden, vrijwilligers te vinden en genoeg inkomsten te werven. Zeker in deze Coronacrisis worden verenigingen nog meer op de proef gesteld. 

Het document bevat informatie en biedt ondersteuning voor verenigingen tijdens de coronacrisis, denk bijvoorbeeld aan het opgerichte noodloket. Verenigingen kunnen via dit loket een eenmalige tegemoetkoming ontvangen als zij hun vaste lasten niet meer kunnen betalen door de maatregelen tegen het Coronavirus. Het bevat verder ook een aantal leuke en inspirerende voorbeelden waar verenigingen mee aan de slag kunnen. 

Heb je als vereniging vragen hebben of wil je meer informatie krijgen? Neem gerust contact op met Ken Diedering via ken@negen.nl.

 

CORONACRISIS SPORTVERENIGINGEN

VITAAL VERENIGEN

April 2020

Klik op DEZE LINK om het document te downloaden.