Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De keepersschool bij FC Hoensbroek

 

De keeper is een steeds belangrijkere schakel geworden in het voetbal. Het is niet alleen balletjes tegenhouden, maar er komt veel meer bij kijken, iets waar bij de keepersschool in Hoensbroek veel aandacht aan wordt gegeven!

Mijn naam is Marcel Gyenes, 48 jaar. Keeper en keeperstrainer in hart in nieren. Ik ben zelf keeperstrainer bij FC Hoensbroek en bij de jeugd van EHC Hoensbroek. In mijn jonge jaren was ik keeper bij FC Hoensbroek en Vaesrade van de 4e  tot en met de 2e klasse. 

Vroeger was er bijna geen aandacht voor de keepers, gewoon wat balletjes op goal schieten en klaar en als hoofdzaak dat de bal niet in de goal ging. Nu speelt de keeper een andere rol in een team, namelijk die van meevoetballende en meedenkende speler, waardoor je een wedstrijd kan beinvloeden. Dit vergt uitleg naar zowel de spelers, keepers en ouders, waarom je een bepaalde oefening laat uitvoeren. Vandaar dat ik deze school ben begonnen: ‘Om mijn ervaring en kennis die ik heb, gecombineerd met de huidige techniek en strategie, door te kunnen geven.’ 

We zijn bij FC Hoensbroek gestart met zes keepers. Nu, drie jaar later, hebben we dit uitgebouwd naar 25 spelers. Dit allemaal met de hulp van oud keepers en vrijwilligers. Om de zondag trainen we bij FC Hoensbroek. 

Groep 1 traint van 10 tot 11 uur, deze groep bestaat uit 10 tot 12 spelers.
Groep 2 start van 11 tot 12 uur en deze groep bestaat uit 12 spelers.
 

Tijdens deze trainingen verzorgen we een stuk techniek betreft voetenwerk, sprong, trap -en val techniek. Dit in combinatie met kracht en tactiek.

In een van de groepen trainen ook vier keepers die bij Fortuna Sittard spelen, waar ik samenwerk met Sieb Dijkstra.  

Ik ben nu in overleg met Danny Wintjes, om de keepers van de bovenbouw op te leiden en te plaatsen bij BVO.

BRON: Marcel Gyenes