Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De nieuwe uitdaging van Ger Vroomen (Trainer SVN)!

Nadat SVN landgraaf aan het einde van het vorig seizoen in onderling goed overleg afscheid genomen had van hun trainer Dennis Voorst heeft de vereniging voor het komende seizoen 2017 – 2018 Ger Vroomen weten te contracteren als hun nieuwe hoofdtrainer. SVN Landgraaf speelt in de 3e klasse. Hieronder een interview met de nieuwe trainer!

Wie is? 

Ik ben 55 jaar, getrouwd met Yolanda (ruim 30 jaar )we hebben twee kinderen : onze dochter Peggy van 27 jaar en zij woont samen met Nico Weijtjens (hij voetbalde vroeger bij GSV`28) en onze zoon Jordi en hij is 22 jaar en voetbalt bij VV de Leeuw. En we hebben 3 kleindochters Jady 4 jaar – Demi 1,5 jaar en Evi 4 maanden. Dus wij hebben onze eigen K3, lachend! 

Werkzaam bij? 

APG afdeling vermogens beheer, en mijn echtgenote Yolanda heeft haar eigen modezaak Jady`s in Heerlerheide. 

Trainer diploma`s ? 

UEFA  C – B – A. 

Bij welke verenigen getraind? 

Vaesrade 3 jaar   -  LHC 3 jaar  -  Voerendaal 1 jaar  -  FC Hoensbroek 4 jaar  en Vaesrade ingestapt februari 2015 tot het einde seizoen 2015 - 2016. 

Afgelopen seizoen had je geen vereniging, hoe was deze ervaring ? 

Klopt, ik had geen club. In het begin in de voorbereiding dacht ik nog het valt wel mee, ik ging oefenwedstrijden kijken of naar trainingen en op zaterdag middag naar jeugdwedstrijden. Dus dat was wel te doen. Maar toen de competitie begon werd het allemaal heel anders , er waren geen wedstrijden doordeweeks, alleen op zondag en op zaterdagmiddag de jeugd. Maar ik begon het trainen te missen, met de spelers werken ,lekker op het veld staan. Dus toen ontstond toch de drang om te gaan trainen. En weet je, als je wedstrijden staat te kijken dan doe je dat toch anders als dat je als trainer naar wedstrijd kijkt.  

En dan kwam daar het telefoontje van SVN Landgraaf. 

Ja, ik geloof op een dinsdagavond werd ik gebeld door de heer Arno Voorst van SVN met de vraag of wij een afspraak konden maken om mogelijk als trainer bij SVN aan de slag te gaan. Een paar dagen later zaten we aan tafel. Het was een goed en open gesprek. Een paar dagen later was er het tweede gesprek en diezelfde avond kwam de bevestiging dat ik tot de nieuwe trainer was gekozen. Ik heb een contract voor 1 jaar. En ja dat was natuurlijk een mooi bericht. Seizoen 2017 – 2018 sta ik weer op het veld nu niet als toeschouwer maar als trainer. 

Wat weet je van je nieuwe vereniging ? 

Ik ken de vereniging al vanuit het verleden toen ik zelf nog voetbalde en uit mijn tijd als trainer heb ik vaker tegen SVN gespeeld. Inmiddels heb ik al diverse gesprekken gehad met mensen binnen de vereniging. Het bestuur heeft een duidelijke lijn het is een vereniging met een visie. En al de gesprekken waren prettig en zeer informatief. Met de selectie maak ik op de eerste training, 13 augustus kennis. 

Wat weet je van de samenstelling van de selectie van SVN? 

Ik heb begrepen dat de gehele selectie intact blijft, er zijn ook bijna geen mutaties. Het is een jonge en gretige selectie een hechte groep met potentie. Ik verheug me op deze uitdaging bij SVN en de kennismaking op 13 augustus met de spelers. 

Je ambitie ? 

Die zal voor iedereen wel hetzelfde zijn , het maximale resultaat halen het liefst met mooi en verzorgd voetbal. Maar zal niet gemakkelijk worden want mijn voorganger Dennis Voorst heeft goed werk geleverd en een klasse prestatie met de groep neergezet , een tweede plaats . Het zal voor iedereen wennen zijn , een nieuwe trainer voor de groep , met misschien een andere aanpak , maar ik ga geen gekke dingen doen. We beginnen met elkaar op nul ! En nogmaals ik verheug me op deze nieuwe uitdaging bij SVN Landgraaf! 

En dan de vragen van … 

Karakter ? 

Gedreven, zelf kritisch, en waarden en normen staan bij mij hoog in het vaandel! 

Levensmotto ? 

Later is te laat. 

Bewondering voor ? 

Mijn vader, hij was ook mijn beste vriend en voor mijn echtgenote Yolanda die mij altijd gesteund heeft en zichzelf weg cijferde. Daarom is het nu ook zo mooi dat haar droom is uitgekomen zij heeft een goedlopende Damesmode zaak Jady`s in Heerlerheide. 

Spijt van ? 

Nergens, al mijn keuzes in mijn leven heb ik bewust gemaakt. Ik ben een gelukkig mens. 

Angst voor ? 

Dat familie of vrienden iets ergs overkomt of overlijdt. Het is verschrikkelijk om mensen om je heen te verliezen. 

Hobby`s ? 

Heel duidelijk voetballen. 

Ambities ? 

Om zolang mogelijk trainer te blijven en later iets anders te gaan doen binnen het voetbal. 

Carnaval of wintersport ? 

Vroeger was het carnaval maar de laatste 15 jaar ook niet meer. 

Slechte eigenschap ? 

Ongeduldig en  ik ben vrij onhandig, maar gelukkig heb ik een groot netwerk die wel heel handig zijn, zegt hij lachend. 

Schouwburg, boek of film? 

Film. 

Avondje stappen of etentje ? 

Tegenwoordig etentje en als het weer het toelaat daarna een terrasje pikken 

Bier ,water of wijntje ? 

Biertje. 

Wie zijn je voorbeelden ? 

Als mens natuurlijk mijn vader en als voetballer Johan Cruijff. 

Krijg inspiratie van ? 

Van mensen die positief in het leven staan. 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ? 

Er staat een afspraak met mijn zoon, zodra hij zijn studie heeft afgerond, dat wij Jordi en ik een safari tocht gaan maken in Afrika en hopen dan de big five te zien. Is voor mij de ultieme droom! 

Ultieme doelstelling ? 

Gezond oud worden ! 

Tot slot waar zien we je over 10 jaar ? 

Hopelijk op het voetbalveld als trainer of in een andere functie maar wel binnen de voetbalwereld. 

Ons gesprek ging vanavond niet alleen over voetbal maar we hebben ook iemand leren kennen die enorm trots is op zijn gezin, en op hun eigen K3 de kleindochters Jady, Demi en Evi. Hij vertelt over zijn kinderen, over hun prestaties, o.a. studies, hun leven. En hij geniet ervan. Maar ook over de laatste wedstrijd die zijn vader persoonlijk heeft kunnen zien dat was toen Ger trainer was bij LHC en LHC kampioen werd, een bewogen verhaal. Vooral omdat vader Vroomen een begrip was in het amateur voetbal in de regio. Hij was maar liefst 25 jaar jeugdvoorzitter van Groene Ster. Maar hij is ook blij wanneer de voorbereidingen op het nieuwe seizoen weer gaan beginnen. En we sluiten af met een van de motto`s van Ger Vroomen, alles wat je graag doet, kost geen moeite. 

INTERVIEW en TEKST
HEIN SMITH.